POTVRĐENO LOB SPORTU

Pero Milošević nije više trener Lovćena, poznat najozbiljniji kandidat za nasljednika

Pero Milošević / Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Pero Milošević nije više trener Lovćena, potvrđeno je Lob Sportu.

Šampion države i legendarni crnogorski trener sporazumno su raskinuli saradnju. Informacija je povrđena od predsjednika kluba, Vida Đakonovića, koji je istakao da je saradnja okončana na korektan način. Kakva je, uostalom, bila i prilikom potpisivanja ugovora.

Time je Milošević, inače prvi selektor reprezentacije Crne Gore i autor premijernog plasmana na Evropsko prvenstvo, završio svoj treći mandat na klupi matičnog kluba. U prvoj epohi pisao je istoriju pobjeđujući, između ostalih, Portland San Antonio i Kil, uz peto evropsko mjesto i titule šampiona nekadašnje države. U drugom mandatu Milošević je vodio Lovćen na visokom nivou u regionalnoj SEHA ligi, uz neizostavne domaće trofeje. Ove sezone njegov borbeni sastav bio je nadomak bodova u Evropi, dok je u domaćem prvenstvu lakoćom ređao pobjede.

>>> Pero Milošević za LS: Onaj moj Lovćen je trebao da igra polufinale Lige šampiona

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Lovćen, aktuelni lider crnogorskog prvenstva sa svih devet pobjeda, u narednim danima objaviće ime novog trenera.

Kako nezvanično saznajemo, najozbiljniji kandidat je Filip Popović. Bivši igrač Lovćena do sada je radio kao prvi pomoćnik Miloševića. Takođe, Popović je istovremeno i selektor kadetske reprezentacije Crne Gore.

>>> Popović novi selektor kadetske selekcije: “Izuzetna čast, kvalitetnim radom nastaviti napredak”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Cilj Lovćena u tekućoj sezoni, tokom koje je nastupao u grupnoj fazi EHF Evropske lige, jeste dupla kruna – prvenstvo i Kup, kao i novi izlazak na evropsku scenu sljedeće.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare