ŽRIJEB BARAŽA ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Poznati mogući suparnici Crne Gore

Foto: EXPA/Eibner/ Heike Feiner

Rukometaši Crne Gore saznali su imena potencijalnih rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo u Norveškoj, Danskoj i Hrvatskoj.

Osim tri domaćina, kao i finaliste prethodnog rukometnog Mundijala, Francuske, direktnu vizu za to takmičenje osvojiće još dvije selekcije sa tekućeg EHF Eura u Njemačkoj.

>>> “Treba insistirati da Crna Gora s ovim vrhunskim igračima bude zadovoljnija ozbiljnijim plasmanima”

Govorili su Lavovi i prije poslednjeg meča u grupi na Evropskom šampionatu sa Srbijom koliko je bitan taj meč iako nisu imali šanse da prođu u glavnu rundu. Danas, kada su objavljeni potencijalni parovi svima je jasna važnost pobjede nad Orlovima.

Foto: EXPA/ Eibner/ Heike Feiner/EXPA

Crna Gora je iza sebe ostavila Srbiju i zahvaljujući osvajanju 14. mjesta na prvenstvu, biće u prvom šeširu na žrijebu za baraž za Svjetsko prvenstvo.

Potencijalni rivali su učesnici EHF Euro 2024 – Gruzija, Srbija, Farska ostrva, Švajcarska, Rumunija, Grčka i Bosna i Hercegovina.

Potencijalni rivali su i četiri pobjednika duela prve runde kvalifikacija, a parovi su Belgija Italija, Estonija Ukrajina, Finska Litvanija i Slovačka Luksemburg/Izrael.

Jasno je da će naši momci protiv svih potencijalnih rivala imati ulogu favorita, iako su možda Srbija i Farani za izbjegavanje.

Žrijeb za baraž je 27. januara u Kelnu. Utakmice baraža će se igrati u 8. ili 9, odnosno 11. ili 12. maja.