Premijer obećao Cetinjanima: Vlada će pomoći Lovćenu

Sa današnjeg sastanka predstavnika RK Lovćen i Vlade CG, FOTO: Vlada CG
Sa današnjeg sastanka predstavnika RK Lovćen i Vlade CG, FOTO: Vlada CG

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održao je sastanak sa predsjednikom Rukometnog kluba Lovćen Vidom Đakonovićem i gradonačelnikom Cetinja Nikolom Đuraškovićem.

Glavna tema bio je upravo rukometni velikan sa Cetinja, nakon što se nedavno pojavila informacija koja je obradovala kompletnu sportsku Crnu Goru – Lovćen će igrati grupnu fazu EHF Evropske lige.

<<< Lovćen dobio paklenu grupu u Evropskoj ligi

<<< Upoznajte suparnike Lovćena: Bivši šampion Evrope, švajcarske sajdžije i norveški Partizani

“Velika stvar za naš klupski rukomet, možda i najznačajniji u posljednjih 20 godina. Plasman Lovćena u Evropsku ligu važan je za Prijestonicu Cetinje, naš rukomet i crnogorski sport sveukupno. Vlada će pomoći Lovćenu kako bi bio konkuretan predstavnik i promoter naše države”, istakao je na sastanku predsjednik Vlade Abazović.

Prvi čovjek kluba, Vido Đakanović, poručio je premijeru da je plasman u Evropsku ligu kruna mukotrpnog višegodišnjeg rada i zalaganja nekoliko entuzijasta, dodajući da cijeni prepoznavanje značaja RK Lovćena za Cetinje i crnogorski rukomet. 

<<< Radović za LOB SPORT: “Čast i uzbuđenje, da vidimo gdje je crnogorski rukomet”

Gradonačelnik Prijestonice Đurašković je naglasio da je takmičenje Lovćena na evropskoj sceni od velikog značaja u sportskom i promotivnom smislu za Cetinje, ali da isto tako zahtjeva nova i značajna ulaganja od strane sponzora i države.

1 komentar
S najviše glasova
Najnovije Najstarije
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare