Rivali Crne Gore zadovoljni: Ne vidimo imena kao što su Danska, Švedska, Španija…

foto: RSCG

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, Vlado Šola, bio je zadovoljan nakon žrijeba za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Naši rukometaši će u grupi C igrati sa Islandom, Mađarskom i Srbijom.

>>> Lavovi saznali rivale na Evropskom prvenstvu

Činjenicom da će igrati u Minhenu zadovolji su i repezentativci Srbije.

Naizled lakša grupa, jer ne vidimo imena kao sto su Danska, Švedska, Španija i sl, ali sve selekcije zaslužuju maksimalno poštovanje samim plasmanom na Evropsko prvenstvo i i ne smijemo nikoga da potcijenimo. Do sada smo pokazali da možemo da se nosimo i savladamo neke od najboljih reprezentacija na svijetu, tako da na prvenstvo idemo sa željom da pobijedimo svaku utakmicu i siguran sam da to i možemo da uradimo“, rekao je za sajt Rukometnog saveza Srbije kapiten Nemanja Ilić.

Selektor “orlova” Antonio Đerona, dijeli mišljene Šole da je grupa ujednačena.

>>> U grupi nema slabih, već samo kvalitetnih

Svako svakoga može da pobijedi. Evropsko prvenstvo je veoma težak turnir, a već prvi ispit imaćemo na startu protiv Islanda. Važna je svaka utakmica i svaki bod, kako zbog šampionata tako i zbog Olimpijskih igara. Cilj je da prođemo grupnu fazu, što neće biti lako, a u glavnoj rundi će nas potom vjerovatno sačekati ekipe poput Španije, Njemačke i vjerovatno Hrvatske“, dodao je Španac.