BOBANA KLIKOVAC

“Sanjamo Olimpijske igre, ovo su utakmice naših života”

Foto: Hafner/IMAGO/PIXSELL

Nisu blistale rukometašice Crne Gore na otvaranju kvalifikacionog olimpijskog turnira u Ulmu. Paragvaj je dugo držao priključak, ali je na kraju upisana pobjeda (30:25). To je ono što se broji i što je najvažnije, smatra pivotkinja naše reprezentacije, Bobana Klikovac.

Definitivno nismo odigrale utakmicu naših života i nikada prethodni meč ne bih tako nazvala. Najbitnije je da smo ostvarile pobjedu i sa smo zdrave završile utakmicu. Treba sada ostaviti po strani utakmicu sa Paragvajkama i eliminisati greške, prvenstveno u napadu“, rekla je Klikovac.

>>> Lavice krenule pobjedom, ali igra zabrinjava

Rukometašicama Crne Gore sada predstoje ključni mečevi u borbi za dvije karte za Pariz. Prvu meč loptu, Lavice imaju u subotu od 14.15 časova protiv domaćina turnira, Njemačke.

Njemačka je jak, stamen tim i ne smije se potcijeniti ni jedan njihov igrač. Imaju dobra krila, bekovsku postavu, golmane, pivotmene. Dobro su pokriveni na svim pozicijama. Očekujem tvrdu utakmicu, moramo se dobro pripremiti i odigrati smirenije u napadu. Smatram da moramo biti što strpljivije u napadu, što bi, naravno uz jaku odbranu, mogao biti ključ pobjede“.

Foto: Hafner/IMAGO/PIXSELL

Olimpijske igre su san svakog sportiste, pa tako i Bobane Klikovac.

Svjesni smo koliko nam pobjeda donosi. Ovo su utakmice naših života, svaka od nas sanja da ode na Olimpijske igre, neke od nas prvi put, neke četvrti“.

>>> “Znamo koliko Njemice mogu, dobro smo se pripremile”

Očekuje se da dvorana u Ulmu večeras bude ispunjena do poslednjeg mjesta, što raduje crnogorsku reprezentativku.

Uvijek je lijepo igrati pred punim tribinama. Vjerujte da će koliko i Njemicama i nama puna dvorana biti vjetar u leđa. Pozvala bih i naše ljude koji žive i rade u Njemačkoj da dođu, značiće nam njihova podrška“, zaključila je Bobana Klikovac.

Standings provided by Sofascore