ITALIJA - CRNA GORA (20.00)

Potreban je siguran prvi korak za miran san pred revanš

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Rukometna reprezentacija Crne Gore večeras od 20 časova kreće u pohod na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Rival u baražu će biti Italija, a prvi meč igra se u Konversanu u dvorani San Đakomo.

Revanš je na programu u nedjelju od 17 časova i 30 minuta u SC Morača.

>>> “Ne bježimo od uloge favorita, zaslužujemo velika takmičenja”

Lavovi su svjesni uloge favorita, ali ne žele da ih to omete da pruže svoj maksimum već u prvoj utakmici. Pobjeda večeras bi sigurno značila mirniji revanš za izabranike Vlada Šole.

>>> “Najvažnija sedmica u godini, bolji smo od Italije, ali to moramo i da pokažemo”

Azuri su do utakmica sa Crnom Gorom došli preko dvomeča sa Belgijom. Naime, Italija je u dva meča oba puta slavila. Prvi put u gostima rezultatom 29:25, a potom i kod kuće 33:31. Ipak, treba biti realan i reći da je Crna Gora na papiru makar za jednu klasu iznad Italijana. Ali, ono što je na papiru treba pokazati i dokazati u praksi.

>>> “Italija asocira na Grčku, ali se nadam da ćemo njih ranije slomiti”

>>> “Znamo ko smo i na što smo spremni”

Crna Gora i Italija do sada su se sastale dva puta i oba puta su Lavovi izlazili kao pobjednici. Ruku na srce, nijednom to nisu bili baš takmičarski mečevi.

Davne 2012. godine Crna Gora je sa 29:28 nadigrala Italiju u okviru drugog kola međunarodnog turnira u Sarajevu.

Drugi put je u pitanju zaista i bio prijateljski meč. Lavovi su u januaru 2019. rutinski nadigrali Azure rezultatom 32:24.

Nadamo se da će slična rezultatska priča biti i večeras u Konversanu kako bi svi zajedno imali miran san pred revanš u Morači gdje nas zasigurno očekuje spektakl kakav samo crnogorska publika priređuje na rukometnim utakmicama.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare