TRANSFER

Dejvis je Realov, pitanje je kada

Photo: IMAGO/Frank Hoermann/SVEN SIMON/IMAGOSPORT/PIXSELL

Nije tajna da trenutno jedan od najboljih lijevih bekova svijeta fudbaler Bajerna Alfonso Dejvis želi da se pridruži Real Madridu, a taj transfer će se sudeći prema svemu dogoditi – pitanje je samo kada.

Prema Transfermarktu njegova vrijednost procjenjuje se na 70 miliona eura, ali Madriđani imaju drugačije planove, koji podsjećaju na iste kao u slučaju sa Kilijanom Embapeom.

Prema saznanjima, Kanađanin razmišlja samo o Realu.

Dejvisu ugovor sa Bajernom završava u ljeto iduće godine. On ga ne želi produžiti iako mu Bajern to nudi. Razlog je što nakon pet i po godina u Bajernu, s kojim je osvojio sve, želi zaigrati za najveći klub, koji ga već neko vrijeme želi“, rekao je Bajernov insajder Florijan Pletenburg.

Načelni dogovor između Reala i Dejvisa postoji, a njegov zadatak je da “nagovori” Bajern da ga pusti sljedeće ljeto za 40 ili 50 miliona, što je maksimalna ponuda Kraljevića, iz razloga što mu na ljeto 2025. godine ističe ugovor i moći će da se preseli u Madrid bez obeštećenja.

Od 2019. godine Dejvis je u Bajernu, a dosadašnji period u klubu je bio i više nego uspješanb za njega,

Osvojio je pet njemačkih prvenstava i dva kupa te po jednu Ligu šampiona i Svjetsko klupsko prvenstvo. Upisao je 180 nastupa, uz 9 golova i 28 asistencija.