Crnogorski ofanzivac nakon operacije u Inzbruku za LOB SPORT: “Osjećam se odlično, vratiću se jači”

Novica Eraković. Foto: Omonija

Bilo je to obećavajuće ljeto. Prvog jula Novica Eraković potpisao je trogodišnji ugovor sa kiparskom Omonijom, čime je napravio još jedan važan korak u karijeri.

Krenuo je pripremni period, 23-godišnji Eraković zaigrao od 46. minuta u prijateljskoj utakmici protiv slovačkog Trenčina, a već u 57. minutu doživio je najtežu moguću povredu – pokidao ligamenate koljena.

Bivši igrač Sutjeske i reprezentativac Crne Gore najprije je trebao da bude operisan u Hrvatskoj, ali je sve otkazano jer je doktor upravo tih dana otišao na odmor. Tražilo se rješenje i ubrzo je dogovoren odlazak na drugu kliniku.

Eraković je operisan u austrijskom Inzbruku kod poznatog profesora i doktora Kristijana Finka. Upravo nam se ofanzivac javio iz grada novogodišnje skakaonice.

“Operacija je protekla dobro, doktor je zadovoljan. Još uvijek sam u Austriji. Oporavak će trajati sigurno šest mjeseci”, prvi je utisak Nikšićanina, koji je dobrog i vedrog raspoloženja nakon svega.

“Osjećam se odlično nakon operacije. Svaki dan sve bolje i bolje. Uskoro mi predstoji odlazak u Novi Sad, gdje ću biti na rehabilitaciji nekih 4-5 mjeseci. Nakon toga idem nazad za Nikoziju, gdje ću nastaviti oporavak”, ističe Eraković.

Uprkos teškoj povredi, koja ga na duže vrijeme odvaja od terena, šampion i najbolji igrač Crne Gore iz 2022. te osvajač Kupa od ove godine ima jasan cilj.

“Nakon svega što se dogodilo – vratiću se jači”.

Redakcija Lob Sporta želi sjajnom igraču brz i uspješan povratak na teren.