LUDO PREDVIĐANJE NAVIJAČA

Inter pobjeđuje Milan u derbiju, ali na kraju gubi Skudeto za jedan bod

Simone Inzagi (Inter) / Foto: ImagoSport / Pixsell

Jedan navijač, pretpostavlja se Milana, napravio je interesantnu projekciju konačnog ishoda u Seriji A.

Podsjetimo, Inter je trenutno ubjedljivi lider sa sedam bodova više od Juventusa te osam od Milana, a od oba konkurenta Nerazuri imaju i utakmicu manje. U slučaju da 28. februara na Đuzepe Meaci ekipa Simonea Inzagija pobijedi Atalantu u odloženoj utakmici 21. kola prednost će narasti na 10, odnosno 11 bodova prednosti.

Međutim, prema projekciji anonimnog navijača, a o čemu bruji italijanska javnost, Inter će dobiti (i drugi) derbi protiv Milana 21. aprila, prvi je dobio čak 5:1, te doživjeti svega jedan poraz (od Bolonje), ali – neće osvojiti 20. Skudeto.

Sa druge strane, prema njegovoj slobodnoj procjeni Rosoneri će jedini poraz potpisati baš u derbiju dela Madonina, ali i sve pobijediti do kraja (13 utakmica) te upravo oni stići do 20. titule i druge zvjezdice. U tom imaginarnom slučaju Milan bi na kraju imao 91, a Inter 90 bodova, dok Juventus nije uračunat u cijelu projekciju.

Trenutno su na internetu jako popularne proročanske najave korisnika, dok ostali pomno prate hoće li se iste i ostvariti. Tako je jedan najavio da će Kanzas Čifsi treći put u pet godina postati NFL šampion, što se i dogodilo na kraju.

Ostaje da se vidi da li će predviđanje raspleta u Seriji A biti i približno najavljenom ili će to tek ostati puta navijačka želja. Inter, koji je u odličnoj formi, ima autoput ispred sebe na putu do titule i mnogi ga već vide na šampionskom tronu.

Sve ostalo predstavljalo bi antologijski fijasko.

Standings provided by Sofascore