SAOPŠTENJE OTRANTA

“Izražavamo žaljenje, zbog navijača se igra fudbal”

Foto: Otrant

Zbog tuče koja se dogodila prethodnog vikenda u okviru 31. kola Druge lige Crne Gore na meču između Bokelja i Koma (0:1) Disciplinska komisija fudbalskog saveza Crne Gore odlučila je da kazni organizatora meča, odnosno tim iz Kotora sa dva meča bez publike kada budu domaćini.

>>> FSCG kaznio Bokelj, derbi Druge lige bez publike

To znači da Bokelj neće imati imati prisustvo navijača ni na, vrlo vjerovatno, meču koji će odlučiti šampiona, a to je derbi sa Otrant Olimpikom 12. maja.

Ova odluka naišla je na negodovanje Ulcinjana, koji smatra da rješenja ima, i da bi bilo loše po crnogorski sport da se taj meč odigra bez podrške za obije ekipe.

Saopštenje Otrant Olimpika prenosimo integralno.

“Izražavamo veliko žaljenje nakon odluke da se derbi sezone Bokelj – Otrant odigra u Kotoru i bez prisustva publike. Razumijemo sankcionisanje Bokelja zbog loše organizacije utakmice sa Komom, ali smatramo da je trebalo pronaći rješenje u vidu suspenzije njihovog terena pa bi tako oni iskreni i odani ljubitelji fudbala mogli prisustvovati derbiju, zakazanom za 12. maj. Pogotovu imajući u vidu neke ranije odluke Disciplinske komisije u sličnim slučajevima. Jedan od primjera je kazna nakon utakmice Grbalj – Jedinstvo, kaznom da se utakmica odigra na najmanje 50 kilometara udaljenom stadionu.

Otrant Olimpik uvijek je bio i biće na strani istinskih fudbalskih vrijednosti i u nama ćete imati pravog partnera na putu unaprjeđenja ove divne igre i uslova da se crnogorski fudbal i sport razvijaju u okolnostima kojima svi treba da stremimo. Šteta je da se derbi, u kom će se vjerovatno odlučiti novi prvoligaš, ne igra uz prisustvo publike, jer na kraju – zbog navijača se i igra fudbal a sigurni smo da bi stadion bio ispunjen velikim brojem gledalaca”, zaključuje se u saopštenju Otranta.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare