DŽUDO / TROFEJ BEOGRADA

Sinđiću zlato i srebro

Proteklog vikenda održan je veliki tradicionalni međunarodni Trofej Beograda u džudou (55 klubova iz Crne Gore, Srbije, Grčke, Rumunije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine) na kojem je blistao član podgoričkog džudo kluba Stara Varoš, Balša Sinđić.

Prvog dana takmičenja, Sinđić je u konkurenciji mlađih kadeta, do 16 godina, osvojio zlatnu medalju sa tri pobjede. Na putu ka zlatu savladao je predstavnika Grčke, a potom protivnike iz Partizana i Crvene zvezde.

Drugog dana takmičenja talentovani Sinđić je nastupio u konkurenciji kadeta do 18 godina i takođe se našao u finalu sa dvije atraktivne pobjede dok je u finalu bio bolji takmičar od takmičara iz kluba Beogradski.

Dva finala u dva dana pokazuju da se radi o velikom potencijalu koji Balša ima. S obzirom da je tek ušao u uzrast kadeta koji traje tri godine trudićemo se da ispratimo njegov razvoj jer se od njega najbolje tek očekuje. Pokazao je kvalitetan rad i da pravilno sazrijeva kao takmičar. Napomenuo bih da je mlađi dio ekipe nastupio na međunarodnom turniru u Golubovcima na kojem su Luka Mitrović, Maksim Bulatović i Jana Boljević osvojili zlata dok su Boškoviću i Boljeviću pripale bronze. U ovoj godini proslavljamo jubilej 15 godina postojanja kluba i rezultati su samo pokazatelj dugogodišnjeg kvalitetnog rada“, rekao je trener džudo kluba Stara Varoš, Maden Jokmanović.