STEVAN JOVETIĆ URUČIO DRES

VIDEO Stotka De Brujnea

Jovetić i De Brujne, Foto: BELGA/SIPA USA/Pixsell
Jovetić i De Brujne, Foto: BELGA/SIPA USA/Pixsell

Lider i najbolji fudbaler Belgije, Kevin De Brujne, dočekao je jubilej u dresu sa nacionalnim grbom – maestro Mančester sitija zakružio je 100. nastup u dresu „Crvenih đavola“.

Tim povodom, prije početka prijateljske utakmice belgijskih i crnogorskih fudbalera na stadionu „Kralj Boduen“ upiličena je svečanost u čast jednog od igrača koji je obilježio proteklu deceniju svjetskog fudbala.

Naime, prije intoniranja himni, De Brujneu je od strane Fudbalskog saveza Belgije uručena plaketa, a jedan od najljepših trenutaka u karijeri riđokosi fantazista je dočekao okružen svojim najbližima – porodicom.

Džentlmenski je potom reagovao i Fudbalski savez Crne Gore. Naime, Stevan Jovetić je nakon poklona Belgijanaca uručio De Brujneu dres naše reprezentacije ukrašen brojem 100 i prezimenom nekadašnjeg igrača Genka, Čelsija i Volfsbruga.

Kevin de Brujne je u dresu popularnih „Crvenih đavola“ postigao 26 golova i potpisao 49 asistencija, dok je na osam mečeva predvodio tim sa kapitenskom trakom.

Na terenu je proveo 7901 minuta, bio akter tri Svjetska prvenstva (2014, 2018. i 2022.), a na putu je i da odigrao treći EURO.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare