Lovćen u Rožajama ide po Drugu ligu: “Nećemo ih potcijeniti, ali želimo sve da riješimo”

Miloš Radunović

Najstariji crnogorski fudbalski klub Lovćen sjutra od 17 sati igra u Rožajama protiv Ibra prvu od dvije utakmice baraža za ulazak u Drugu ligu.

>>> VIDEO Navijači Lovćena ispratili ekipu uoči ključnog meča baraža: “Izroniće stari za one što ga vole”

Žrijeb je ispunio želju Rožajaca, osvajača Sjeverne regije, da im baš cetinjski sastav i prvak Južne regije gostuje u ključnoj utakmici.

“Teren je mali, a publike dosta, teško je igrati tamo. Međutim, idemo na pobjedu. Želimo već sjutra da riješimo ulazak u Drugu ligu. Naravno, nećemo ih potcijeniti, ali želimo da izbjegnemo dodatne komplikacije i kalkulacije”, naglašava za Lob Sport iskusni desni bek Lovćena Miloš Radunović.

Igrači Petra Kasoma odradili su trening na stadionu u Beranama, odakle će se sjutra zaputiti prema Rožajama.

Trening Lovćena na stadionu u Beranama

Lovćen drugu utakmicu baraža igra 1. juna protiv Internacionala. Biće to duel najstarijeg i najmlađeg fudbalskog kluba u državi.

“Internacional je dobra ekipa. Gledali smo ih u toj pobjedi nad Ibrom. Posjeduju kvalitetne igrače i praktično su 99 posto u Drugoj ligi. Igraćemo i tu utakmicu ozbiljno, iako bi u slučaju našeg trijumfa nad Ibrom imala revijalni značaj. No, naše su misli usmjerene na Ibar i to je jedino na što smo trenutno fokusirani”, jasan je nekadašnji igrač Bokelja, Igala i Budve.

>>> Bez poraza: Lovćen u baražu za Drugu ligu

>>> Kasom za LOB SPORT: Spremni smo za baraž. Lovćenu je mjesto u Prvoj ligi, ali i u Evropi

Takođe, Radunović je bio u sastavu Lovćena koji je 2014. na 100-godišnjicu kluba osvojio Kup Crne Gore pobjedom nad Mladošću (današnjim Titogradom) 1:0 pod Goricom, golom Draška Božovića.

“Stari” uz novu upravu, na čelu sa predsjednikom Markom Đurovićem, želi da se vrati u elitu našeg fudbala.

“U klubu je atmosfera odlična. Poslije dugo vremena, sa ozbiljnom upravom, radi se kvalitetno i ambiciozno. Najprije želimo da postanemo stabilan drugoligaš, a onda, kada se steknu uslovi, realizujemo i povratak u Prvu ligu”, otkriva desni bek.

>>> Ibar lovi povratak u Drugu ligu: “Dišemo jednom dušom”

Novi stadion na Cetinju gradi se “cijelu vječnost”…

“Imamo neke najave da bi stadion mogao da bude gotov kroz najmanje godinu, godinu i po dana. To će predstavljati i dalje problem u budućnosti, jer moramo da češće putujemo. Nadamo se da ćemo što prije dočekati svoj stadion. Onda će sve biti puno lakše”, zaključuje naš sagovornik.

Novi stadion na Cetinju. Foto: Sirius/Novak Abramović