Ibar lovi povratak u Drugu ligu: “Dišemo jednom dušom”

Rožajci žele opet u Drugu ligu. Foto: FK Ibar

Ibar iz Rožaja osvojio je Sjevernu fudbalsku regiju ove sezone i igraće baraž za Drugu ligu.

Tim, koji vodi Elvis Camić, prvenstvo je dominantno završio sa 23 pobjede u 24 utakmice, uz samo jedan gostujući poraz i to u petom kolu od drugoplasiranih Pljevalja (1:0), kojima su Rožajci uzvratili juče visokim trijumfom 4:0, golovima Muslije Jukovića u 5, Todora Šekularca u 37, kapitena Ismara Hodžića u 51. i rezerviste Mirzeta Murića u 89. minutu.

“Ozbiljno smo radili, prije svega na treninzima, cijele sezone, a onda i na utakmicama. Svakom protivniku posvetili smo se na najozbiljniji način, što je rezultiralo serijom pobjeda i osvojenim prvim mjesto, apsolutno zasluženo”, naglašava u razgovoru za Lob Sport igrač Ibra Muslija Juković.

Nakon pomenutog poraza u u septembru, Ibar je vezao čak 19 pobjeda, a prvenstvo završio gol-razlikom 89:11. Istovremeno, treba li uopšte pominjati da je učinak na svom Bandžovom brdu – stoprocentan.

“Prirodno, tim je moralno jak nakon svih tih pobjeda, koje su najvažnije za samopouzdanje jednog tima. Mlada smo ekipa, sastavljena od domaćih igrača. To su momci koji se znaju 10-15 godina. Jednostavno, dišemo jednom dušom, to je naša najveća snaga”, ističe 21-godišnji krilni vezista.

Uz utakmicu više Ibar je potvrdio prvo mjesto sa 69 bodova – 12 više od pomenutog suparnika sa stadiona pod Golubinjom. Na taj način sjajni Ibar obezbijedio je baraž za ulazak u Drugu ligu, a boriće se za dva mjesta sa Internacionalom (pobjednikom Sredne regije) i Lovćenom (pobjednikom Južne regije).

>>> Kasom za LOB SPORT: Spremni smo za baraž. Lovćenu je mjesto u Prvoj ligi, ali i u Evropi

Najprije o najstarijem crnogorskom fudbalskom klubu Lovćenu…

“Koliko smo informisani, Lovćen je iskusna ekipa i dobro smo se pripremili za njih. Voljeli bismo da prvu utakmicu igramo kod kuće i to baš protiv Lovćena. Međutim, odlučiće žrijeb”, jasan je Juković.

>>> Fudbalski klub Internacional – Pobjednički mentalitet i veliki snovi

Tu je i najmlađi fudbalski klub u državi – Internacional, osnovan 2021. godine…

“Dobro smo obaviješteni i kada je Internacional u pitanju. Dosta njihovih sadašnjih igrača igralo je za Ibar u prošlosti, tako da ih poznajemo. Kondiciono i kvalitetom sam siguran da možemo da pariramo i jednom i drugom timu. Uostalom, ne bismo bili ovdje da to nije tako. Vidjećemo što će se dogoditi u baražu. Nadamo se, naravno, najboljem i plasmanu u Drugu ligu”, zaključuje Juković, inače nekadašnji član mlađe kadetske selekcije Crne Gore.

Najbolji strijelac kluba ove sezone upravo je naš sagovornik Juković (21 gol – jedan manje od vodećeg Ju Mijazakija iz Pljevalja).

Ajsel Murić 14 puta je pogađao za Ibar, a Mirzet Murić 11. Andrija Gluščević postigao je 10, dok se Todor Šekularac devet puta upisao u listu strijelaca. Jakub Fazlić potpisao je osam pogodaka, a Jusuf Fazlić šest.

Najstariji sportski klub u Rožajama (osnovan 1938) za početak želi da se vrati u Drugu ligu, koju je uglavnom igrao od obnove samostalnosti Crne Gore 2006. godine.

Baraž za ulazak u Drugu ligu igraće se po sistemu jedne utakmice – svako sa svakim. Dvije od tri najbolje ekipe idu u viši rang.