LOB SPORT saznaje: Kapitalac na pregledima, dani odluke za mega-transfer

Vuko Borozan. Foto: RK Vardar

Lovćen – Vuko Borozan, bližimo se konačnom raspletu.

Kako LOB SPORT saznaje, u narednih nekoliko dana biće poznato da li će nekada jedan od najboljih evropskih rukometaša zaigrati za crnogorskog šampiona.

Uz mogućnost da navuče dres matičnog kluba, što bi bila transfer-bomba prelaznog roka u našim rukometnim okvirima, Borozan istovremeno ima bogate ponude evropskih klubova, ali i iz Kuvajta, Saudijske Arabije… Sat otkucava, a konačna odluka biće ubrzo poznata.

>>> (Ne)moguća misija

Sa druge strane, Lovćen ne želi da se upušta u finansijski sprint sa ostalim klubovima, a u međuvremenu je insistirao na medicinskim pregledima 29-godišnjeg lijevog beka. Veći dio pregleda, prema našim informacijama, već je odrađen kroz magnetnu rezonancu, a slijedi test opterećenja… Čini se da su dosadašnji rezultati bivšeg člana Lavova na zavidnom nivou.

Takođe, nakon jučerašnjeg sastanka gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića i predsjednika Lovćena Vida Đakonovića sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem i njegovim timom, cetinjskom klubu obećana je pomoć Vlade. Upravo bi to, ukoliko bude ostvareno, trebalo da predstavlja finansijsku injekciju u cijeloj transfer-operaciji te bi nekadašnji reprezentativac Crne Gore mogao da potpiše ugovor sa cetinjskim klubom.

>>> Premijer obećao Cetinjanima: Vlada će pomoći Lovćenu

Nema sumnje da bi šampion Evrope sa Vardarom iz 2017. u timu Pera Miloševića predstavljao ogromno, kapitalno pojačanje i dodatno oružje pred velike izazove na četiri fronta, posebno u EHF Evropskoj ligi i SEHA ligi.

Mega-transfer lebdi u vazduhu, od kojeg nas doslovno dijele detalji.

>>> Upoznajte suparnike Lovćena: Bivši šampion Evrope, švajcarske sajdžije i norveški Partizani