LIGA ŠAMPIONA / ČETVRTFINALE

BAJERN – ARSENAL 1:0 Bavarska mašinerija proradila u pravom trenutku

Photo: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION/PIXSELL

U poprilično tvrdom meču četvrtfinala Lige šampiona Bajern Minhen je uspio da savlada Arsenal minimalnim rezulatom (1:0) i plasira se u polufinale najjačeg evropskog takmičenja.

Paklena atmosfera dočekala je Arsenal u Minhenu, a na početku utakmice viđena je i predstava u vidu bakljade koju su priredili navijači domaćih, koji će priliku da se pokažu u još boljem svijetlu imati u polufinalu gdje će njihovi ljubimci snage odmjeriti sa Real Madridom.

Stidljivo su u meč ušle obije ekipe, a Bajern se prvi odvažio da krene ofanzivnije i odmah je počeo da prijeti londonskom timu.

Prvi ozbiljniji pokušaj zabilježen je u 23. minutu kada je Rafel Gereiro pravovremeno lansirao Nusaira Mazrauija i tako stvorio izglednu priliku za Bajern, ali je udarac Marokanca završio pored stative.

Nije puno prošlo od nove prijetnje i prvog velikog iskušenja za Davida Raju kada je morao da se pomuči ne bi li zaustavio udarac Jamala Musijale.

Sa druge strane, Arsenal je u par navrata uspio da priprijeti preko Kaija Haverca i Gabrijela Martinelija, ali je Manuel Nojer uspio da ostane nesavladan.

Nastavak je bio nešto uzbudljiviji, a već startom drugog dijela igre ekipa Arsenala imala je mnogo sreće jer su Bavarci u jednom napadu dva puta pogodili stativu. Najprije je nakon centaršuta Džošue Kimiha Leon Gorecka skočio i glavom pogodio stativu, a potom je odbitak došao do Gereira čiji je pokušaj takođe završio na okviru gola.

Njemački predstavnik bio je bolji rival, a to se manifestovalo u 63. minutu kada je nakon oštrog centaršuta Gereira loptu u mrežu glavom zakucao Kimih za rezultat koji vodi Bajern u polufinale.

Mikel Arteta je izmjenama pokušao da razmrda svoju ekipu, umjesto Žoržinja i Martinelija na teren su ušli Gabrijel Žezus i Leandro Trosar.

Žurilo se Tobdžijama, držali su loptu u posjedu, ali nisu do kraja meča upsjeli da konkretnije zaprijete ili eventualno dođu do pogotka, dok je sa druge strane Tomas Tuhel izmjenama “krao” zlata vrijedne sekunde.

SEMAFOR

Utorak

Borusija Dortmund – Atletiko Madrid 4:2

Brant 34, Matsen 39, Fulkrug 71, Sabicer 74 – Humels (autogol) 49, Korea 64

Barselona – Pari Sen Žermen 1:4

Rapinja 12 – Dembele 40, Vitinja 54, Embape 61, 80

Srijeda

Bajern Minhen – Arsenal 1:0

Kimih 63

Mančester siti – Real Madrid 1:1 (3:4 nakon penala)

De Brujne 76 – Rodrigo 12

970x250