IVAN BRNOVIĆ

“Bili smo pod strahovitim pritiskom, ulazak Savovića i Adžića promijenio sve”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Fudbaleri Budućnosti osvajanjem Kupa Crne Gore donekle su spasili ovu turbulentnu sezonu u kojoj su zauzeli tek treće mjesto u 1. CFL.

>>> Despotović evrogolom donio Budućnosti rekordni trofej u Kupu

Priznaje i trener plavo-bijelih, Ivan Brnović, da je pritisak bio strahovit.

“Mi smo bili pod strahovitim pritiskom da moramo da osvojimo trofej i da spasimo sezonu koja je bila izuzetno napeta i turbulentna od samog početka. I igrači su osjećali pritisak ali su to junački iznijeli na svojim plećima, naravno svojom energijom ali iznad svega svojim kvalitetom i iskustvom“, kazao je Brnović u jutrošnjem gostovanju na RTCG-u.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

>>> VIDEO Majstorija kojom je riješeno finale Kupa

Potom se osvrnuo i na sam finalni meč. Naglasio je da je jako teško igrati protiv ekipe Jezera kada prvi primite gol.

“Protiv Jezera je teško igrati kada ste u minisu, primili smo gol u trećoj minuti i to iz situacije gdje nismo očekivali neke ozbiljnije probleme iz kornera, prekida, gdje smo mi tu, da kažem na fizičkom planu, jači. Ali fudbal donosi nepredvidive stvari i samim tim je bilo teže, nije mi bilo prijatno ni malo, ni meni ni saradnicima ni navijačima, jer u tom momentu treba da date dva gola Jezeru, koje se izuzetno dobro brani, ekipa koja je organizovana na svojoj polovini, gdje ne možete da stvorite puno šansi što je i pokazala sama utakmica. Mi smo u prvom poluvremenu imali stativu Vukotića i šansu Despotovića”.

Ipak, sve se promijenilo u drugom poluvremenu kada su u igru ušli mladi Lazar Savović i Vasilije Adžić. Čini se da je to bila ključna prevaga u finalnoj utakmici.

>>> Praznik crnogorskog fudbala kroz objektiv Lob Sporta

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

“Definitivno ono što je preokrenulo meč je ulazak mlađanih Vasilija Adžića i Lazara Savovića koji su nam donijeli tu energiju u veznom redu. Sve one druge lopte koje smu gubili u prvom poluvremenu, gdje su nam igrači Jezera Šimun, Kontić i Pavlićević nosili i pravili prevagu, tu smo ne samo uspostavili balans, nego smo mi pravili prevagu. I onda iz tih situacija možete da dominirate, pravite šanse, imali smo sreće da sve to iskoristimo. Sjajan gol Vukotića, prije toga dobra saradnja Savovića i Adžića. I nakon toga pred sami kraj iznuđeni faul Adžića, koji je Despotović u maniru igrača top klase, što on jeste, realizovao za jedno kompletno slavlje i spas sezone”, rekao je Brnović.

>>> “Želim da se zahvalim Budućnosti i navijačima što su me predstavili Evropi”

970x250