FOTO PRIČA SA FINALA KUPA

Praznik crnogorskog fudbala kroz objektiv Lob Sporta

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Budućnost je sinoć pobjedom nad Jezerom (2:1) osvojila rekordni peti Kup Crne Gore.

>>> Despotović evrogolom donio Budućnosti rekordni trofej u Kupu

Podgorički klub preokretom je stigao do trećeg trofeja u posljednje četiri godine. Time je spasio sezonu i izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija na ljeto. O tome priča aktuelni tekst kroz ključne detalje i fotografije Lob Sporta.

>>> “Konačno nas je krenulo, moraćemo da podmladimo ekipu”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Sve je počelo oproštajem Vasilija Adžića pred odlazak u Juventus. Potom je nagradu za najboljeg strijelca CFL-a dobio napadač Jedinstva Žarko Korać, nakon čega je stadion zdušno u jednom dahu otpjevao himnu Crne Gore i na taj način najavio veliki megdan.

>>> “Želim da se zahvalim Budućnosti i navijačima što su me predstavili Evropi”

Zapadna tribina stadiona pod Goricom bila je krcata. Na sjevernoj tribini pjesmom i bakljadom najvatrenije pristalice Budućnosti, Varvari, pružali su poseban štimung finalu, dok su na drugoj strani navijači Jezera, Hajvani, takođe svojom podrškom upotpunili fudbalski praznik.

>>> VIDEO Varvari bakljama i dimnim bombama podgrijali atmosferu

>>> FOTO Varvari transparentom prozvali Dečić

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Pehar Kupa cijelo je vrijeme čekao svog novog vlasnika. A nakon bespoštedne, viteške borbe u ruke Budućnosti katapultirao ga je Đorđe Despotović pobjedonosnim remek-djelom iz slobodnog udarca.

>>> VIDEO Majstorija kojom je riješeno finale Kupa

>>> “Jako turbulentna sezona, drago mi je što smo uzeli trofej”

Na kraju je slavio domaći tim, a gosti ponosni napustili Podgoricu, dokazavši da će se uspon plavskog fudbala itekako u narednim godinama nastaviti.

>>> “Moji igrači su dali 120 posto i izginuli, čestitam im, ponosan sam”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Trofej je itekako značio slavljeničkom timu i njegovim navijačima, čime je spašena turbulentna sezona. Po završetku finala dugo se feštalo na travnjaku podgoričkog stadiona.

Takođe, vrijedno pomena. Bez ijednog ozbiljnijeg incidenta, uz priličan sportski ambijent te visok sudijski nivo zaključen je još jedna zanimljiva noć fudbalskog Kupa, čije utakmice već dvije decenije sa sobom nose posebnu draž.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare