“Da je pristup u svim mečevima bio kao protiv Litvanije…”

Foto: Dejan Lopičić

Jedan od najboljih aktera u pobjedi fudbalske reprezentacije Crne Gore protiv Litvanije, sinoć pod Goricom bio je Driton Camaj. Neumorni ofanzivac Kišvarde je 75 minuta špartao u oba pravca, zadavao glavobolje baltičkim fudbalerima, ulazio u šanse, imao jedan dobar pokušaj, učestvovao u akciji kod našeg prvog i asitirao Stevanu Jovetiću kod drugog gola.

>>> Dominacija protiv Litvanije, nada i dalje postoji

Javno je Camaja na press konferenciji pohvalio i selektor Hrabrih sokola, Miodrag Radulović.

Driton je zadovoljan partijom cjelokupne ekipe, ali poručuje da je ostao gorak ukus iz razloga što je Mađarska, gdje zarađuje za hleb u poslednjim sekundama gostovanja u Bugarskoj izvukla bod i ostavila Crvenima samo teoriju za plasman na Evropsko prvenstvo 2024.

Iskreno, pratili smo do samog izlaska na zagrijavanje dešavanja u Sofiji. Teško nam je pao taj gol Mađarske u poslednjem trenutku meča. Vidjeli ste međutim da ipak to nije uticalo na naše zalaganje u meču sa Litvanijom. Odigrali smo možda i najbolju partiju u kvalifikacijama. Kao ekipa rastemo iz utakmice u utakmicu. Idemo u prvom smjeru i samo treba da nastavimo ovako“, rekao je Camaj na brifingu sa medijima.

Foto: Dejan Lopičić

Na terenu dvadesetšesgodišnji ofanzivac odlično sarađuje sa kapitenom. Produkt toga je bio i drugi gol protiv Litvanaca, kada je Camaj prebacio loptu preko odbrane rivala, a Joveta rutinski finiširao akciju.

Jednostavan je fudbal kada igrate sa Jovetićem, razumijemo se, imamo sličan stil igre, ali se ne bih poredio sa njim, klasa je i mnogo nam znači što je sa nama“.

>>> Skener sokola: Kuč donio karakter, Rubežić ostrvsku čvrstinu, Camaj kao najbolji igrač i Nikolina opsesija golom

Našim fudbalerima je ostala samo teorija za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Moraće izabranici Miodraga Radulovića da pobijede u Mađarskoj, ali i da se nadaju pobjedi Bugarske u Leskovcu protiv Srbije.

Mi smo pred okupljanje postavili sebi cilj da uzmemo šest bodova iz poslednja dva meča. Pola planiranog smo odradili sinoć, idemo, bez obzira na sve, na pobjedu u Budimpešti. Da nismo izgubili dva boda u Litvaniji sada bismo zavisili isključivo od sebe. Igrali bismo u glavnom gradu Mađarske za prolazak na Evropsko prvenstvo“.

Na pitanje šta je falilo Hrabrim sokolima da pred poslednjih 90 minuta drže situaciju u svojim rukama, Camaj je odgovorio.

Falio je možda bolji pristup u nekim mečevima. Juče smo od starta ušli u meč kako treba. Ostaje žal jer smo u mečevima sa Srbijom i Mađarskom zaslužili više. Pokazali smo da ne zaostajemo za najjačim ekipa iz grupe, štaviše, mislim da smo kvalitetniji od Mađarske i nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju“.

Foto: Dejan Lopičić

Crvene će u Budimpešti dočekati paklena atmosfera na Puškaš areni.

Sigurno nas očekuje spektakl jer oni su rasprodali stadion za dva i po sata. Bilo je zahtjeva za 110.000 ulaznica. Sve rezultate su izgradili na atmosferu i zajedništvo“.

Camaj već četvrtu godinu nastupa u mađarskoj Kišvardi. Kao glavni razlog napretka mađarske reprezentacije, apostrofira infrastrukturu.

U klubu imamo najbolje uslove za trening, to je ključ da biste napravili uspjeh. Mađari mnogo ulažu u fudbal i shodno tome rastu“.

Rezulatati ipak nisu stigli preko noći, potrebno je strpljenje.

Doveli su kvalitetnog trenera, Marka Rosija. Rezultati nisu bili tako sjajni, protekle kvalifikacije su završili kao četvrti u grupi, ali su istrpjeli trenera“.

Camaj će imati motiv da se u najboljem svijetlu pokaže protiv reprezentacije u čijoj zemlji nastupa.

Cilj je da se svi zajedno pokažemo u što boljem svijetlu. Znači mi što ću igrati na Puškaš areni, ali kad igram pod Podgoricom to je poseban osjećaj, reprezentativni dres sanjaš još od kad si dijete“, zaključio je Driton Camaj.

Standings provided by Sofascore