SPORTSKI DIREKTOR DINAMA

“Donijeli smo pravu odluku, Tanja će izrasti u sjajnu fudbalerku”

Foto: Dinamo Moskva

Dok čekamo meč baraža za popunu grupe B Lige nacija između ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore i Sjeverne Irske 23. februara, mnoge pozitivne stvari za našu državu desile su se kada je u pitanju ženski fudbal.

>>> Malesija potpisala za Dinamo

Da se kvalitetno radi pokazatelj je transfer Tanje Malesije u moskovski Dinamo. Samim tim što je finansijski najveći, ovaj transfer može donijeti mnogo kako Tanji tako i reprezentaciji Crne Gore koja se sve bolje kotira, a o Crnogorki u superlativu govori i sportski direktor Dinama Aleksandar Udalcov, koji nije imao dilemu oko njenog angažmana.

>>> “Odlično sam prihvaćena, radi se o velikom klubu”

Zadatak da pronađemo centralnog beka bio nam je prioritet od samog početka transfer kampanje. Zaista smo mnogo radili na ovoj poziciji i pogledali više od 80 igrača sa raznih šampionata. Uvjereni smo da smo na kraju donijeli pravu odluku pozivajući Tanju Malesiju u tim. Uprkos mladosti, Tanja već ima iskustvo igranja za reprezentaciju Crne Gore, za koju je debitovala sa 15 godina. Ima odličnu antropometriju i brzinu za centralnog defanzivca“, rekao je Udalcov.

>>> Real Madrid dovodi Mašu Tomašević

Aleksandar Udalcov

Tanja izlazi iz povrede i očekuje se skoriji povratak na teren, a sportski direktor akcenat stavlja na njen profesionalan odnos prema obavezama.

Uzimajući u obzir njene godine, gaji pravi i profesionalan odnos prema sebi i trenažnom procesu, Malesija će moći da izraste u zaista sjajnu igračicu. Bitan faktor je prisustvo Helene Božić i Tijane Matić u našem timu, koje će sigurno pomoći Tanji da se brže prilagodi našem timu“, zaključio je Udalcov.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare