KUP CRNE GORE / BUDUĆNOST - JEZERO (20:30)

Ili – ili

Dizajn: Filip Vojvodić / Lob Sport

Zavjese na 18. crnogorsku fudbalsku klupsku sezonu spustiće utakmica koja uvijek sa sobom nosi posebnu draž.

Finale Kupa Crne Gore, stadion pod Goricom i Budućnost – Jezero 20:30.

>>> Evo ko je sve osvajao crnogorski Kup

Megdan sobom nosi privilegiju sa jedne i razočaranje sa druge strane, a sve to sa sobom vuče veliki pritisak očekivanja, zbog čega je večerašnje finale u samoj najavi uzbudljivo do koske.

Budućnost je na putu do finala eliminisala Podgoricu (4:0), Mornar (2:2, nakon penala 2:4) i Rudar (4:1, 0:0). Do prilike da se bori za epsko dostignuće Jezero je došlo preko Arsenala (1:0), Koma (6:1) te novog šampiona Dečića (0:0, 1:0).

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Gledajući ukupnu sliku, Budućnost lovi rekordni peti trofej Kupa u istoriji protiv svoje crne beštije, koja redovno u posljednje vrijeme pobjeđuje pod Goricom. Istovremeno, finale nikad nije bilo važnije za plavo-bijele jer pobjeda, osim pehara, nosi i kartu za Evropu (kvalifikacije za Ligu konferencija), s obzirom da je tim Ivana Brnovića u prvenstvo završio na nevalidnoj trećoj poziciji.

Brnović će protiv svoje dojučerašnje ekipe pokušati da spasi sezonu Budućnosti. U slučaju trijumfa i trofeja smiriće se talasi navijačkih nezadovoljstava, a u slučaju poraza te ostanka bez pehara i Evrope prvi put od obnove nezavisnosti strasti će se dodatno uzburkati.

>>> “Ogroman je pritisak jer igramo za spas sezone, Jezero nam je dužnik i imamo veliki motiv”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Sa druge strane, Jezero igra premijerno finale i samo ga jedna utakmica (svih utakmica) dijeli od istorijskog trofeja, što bi bila svojevrsna nagrada za sve ono što Plavljani prikazuju posljednjih sezona u crnogorskom fudbalu. Takođe, u slučaju trijumfa i iz drugog pokušaja dobijanja licence za Evropu, ekipa Radosava Bulića po prvi put bi preko Kupa izašla na ino-scenu, što bi bio dvostruki šlag na tortu.

Jednostavno, večerašnje finale za Jezero ima možda i najveći značaj u 90-godišnjoj istoriji.

>>> “Biće rat na terenu, igraćemo napadački, ovaj pehar Kupa prelijepo izgleda”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Očekuje se popunjeni stadion pod Goricom i istinski fudbalski ambijent.

Ili će Budućnost slaviti i spasiti sezonu ili će Jezero pobjedom ispisati istoriju.

>>> Slučaj Orlandić: “Bulić je dvoličan, momcima od srca želim trofej”

Odgovor će dati podgorički travnjak, na kojem bismo mogli da svjedočimo jednoj istinskoj borbi otvorenih gardova i, kako najavljuju i jedni i drugi – napadačkom fudbalu u oba smjera.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare