Jugonostalgija Dejana Savićevića: Sportisti nikada nijesu učestvovali u podjelama

Savićević u Ulcinju, FOTO: Lob Sport/Dejan Lopičić
Savićević u Ulcinju, FOTO: Lob Sport/Dejan Lopičić

Brojni nekadašnji sportski šampioni iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Albanije kratko su se obratili publici prilikom svečanog otvaranja drugog izdanja “Mundijala prijateljstva” u Ulcinju.

Suncem okupani najjužniji crnogorski grad pozdravio je i svjetskog fudbalskog asa, a danas prvog čovjeka našeg fudbala – Dejana Savićevića.

<<< Počeo Mundijal prijateljstva – Ulcinj (opet) otvorio vrata velikanima jugoslovenskog sporta

“Nadam se da ćemo se i dalje družiti, svaka čast Ulcinjanima na ovako divnoj manifestaciji. Vjerujem da će ovo postati tradicija”, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Nekadašnja desetka Budućnosti, Crvene zvezde i Milana, dvostruki osvajač Lige šampiona, sa čežnjom je govorio o vremenu iz doba Jugoslavije.

“Nekada smo bili svi zajedno i borili su pod bojama jedne zastave. Mnogo je važno da iz Ulcinja pošaljemo poruku da mi sportisti nikada nijesmo učestvovali u podjelama i da nam je žao zbog svih tih loših dešavanja na našim prostorima”, iskreno će Savićević.

Popularni Genije je i prošle godine prisustvao prvom izdanju mundijalske priče tokom koje su promovisani film i knjiga jednog od najboljih jugoslovenskih fudbalera – Ivana Gudelja.

Kao i prošle, tako i ove godine sve je oragnizovano zahvaljujući bezgraničnoj inicijativi i entuzijazmu Ulcinjanina Pavla Pepđonovića.