Krstajić umjesto Hadžibegića?

Bugarsku mijenja Bosnom i Hercegovinom, FOTO: Twitter
Bugarsku mijenja Bosnom i Hercegovinom, FOTO: Twitter

Završen je junski ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u našoj grupi G uzbuđenja ne miruju. Mladen Krstajić je sa Bugarskom bio na korak od velike pobjede nad Srbijom u Razgradu, ali su Orlovi uspjeli da se izvuku pogotkom bukvalno u posljednjoj sekundi – 1:1.

Bez obzira na nesrećno primljen gol, taj remi trebao bi da produži Krstajiću život na klupi Bugarske, ali odavno nekadašnji fudbaler Partizana nije na istim talasnim dužinama sa medijima i javnošću Bugarske.

<<< Krstajić nakon propuštene šanse: Zaslužili smo više protiv Srbije, Crne Gore i Litvanije

Istovremeno, nekadašnji selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić je pred smjenom na kormilu Bosne i Hercegovine poslije teškog poraza od Luksemburga u Zenici (0:2) trećeg vezanog bez postignutog gola u kvalifikacijama za EURO.

I prvi čovjek fudbala u Bosni i Hercegovini Vico Zeljković, praktično je najavio odlazak Hadžibegića rekavši nakon poraza da se nešto mora mijenjati kako bi se kvalifikacije donekle spasile. Upravo se pojavljuju informacije da je Krstajić čovjek koji bi Sofiju mogao da zamijeni Sarajevom. Nije tajna, kontakt između Krstajića i “zmajeva” postoji još iz doba kada su se u taboru BiH odlučili za Bugarina Ivajla Peteva prije nego 49-godišnjaka rođenog baš u Zenici.

<<< Mediji u BiH: Hadžibegić neće preživjeti poraz od Luksemburga

U međuvremenu, spekuliše se da bi Krasimir Balakov mogao da preuzme Bugare koji su na startu kvalifikacionog ciklusa izgubili od naših Hrabri sokola u Razgradu, a na megdan nam stižu 10. septembra u Podgorici.