Prvi trener bisera sa San Sira: “Htio je da odustane, a sada može da postane perjanica Milana”

Franćesko Ćićo Kamarda. Foto: ImagoSport / Pixsell

Milanov vunderkind, 15-godišnji Franćesko Kamarda, trenirao je sa prvim timom i uoči večerašnje utakmice 5. kola Lige šampiona na San Siru protiv Borusije Dortmund.

Podsjetimo, mladi napadač je u subotu debitovao protiv Fiorentine i postao najmlađi igrač u Seriji A te prvi 2008. godišta koji je zaigrao seniorski fudbal u Evropi. Međutim, nema pravo nastupa u Ligi šampiona iz dva razloga. Prvi – nije prijavljen za grupnu fazu. Drugi – u elitnom takmičenju ne mogu da igraju igrači mlađi od 16 godina, a koji nemaju profesionalni ugovor.

>>> Istorija: Kamarda sa 15 godina debitovao u Seriji A

Foto: ImagoSport / Pixsell

Svejedno, Italijani već danima pričaju o velikom talentu nadimka Ćićo, a tim povodom kontaktiran je i Masimo D’Amaro, prvi trener Kamarde u klubu Aforeze, odakle se kao 2015. preselio u Milan.

“Sa šest godina počeo je da trenira u Milanu. Nakon mjesec dana bio je malo uplašen i rekao je treneru da želi da odustane i vrati se kod nas u Aforeze. Ipak, to se nije dogodilo jer je uvijek imao posebnu vezu sa Milanom s obzirom da je rođen u gradu i od malena je njegova porodica crveno-crna. Ukoliko ga puste da igra i pruže mu povjerenje – može zaista da postane perjanica Milana”, rekao je D’Amaro, koji će ostati upisan kao prvi trener najmlađeg debitanta u italijanskom Kalću, a kojem predviđaju veliku karijeru.

>>> VIDEO Ima 15 godina i pogađa makazicama u mladoj Ligi šampiona kao uzor Ibra

“Pomalo je sramežljiv, ali to je razumljivo budući da se kao dječak našao u seniorskom fudbalu i sa takvim igračima u klubu. Potrebno mu je u budućnosti više sportske drskosti. Istovremeno, vjerujem da mu treba pružiti prostor da igra kako bi mogao da napreduje u svakom aspektu. Takođe, govore da postoji rizik da se tako mlad zanese i da to bude kontraproduktivno za njegovu karijeru. Ne slažem se. On nije tip koji rizikuje, već čvrsto drži glavu na svojim ramenima. Upravo to ga je i dovelo do dosadašnjeg dostignuća”, zaključio je D’Amaro.

>>> Majka je zaplakala, a Milanov vunderkind podijelio utiske: “Otkrio sam svoj drugi dom”

O velikom talentu pisali smo još u septembru. Klinac, čiji je uzor Zlatan Ibrahimović, posjeduje sav potencijal da postane fudbalski šampion. U to se čvrsto uzdaju u Milanu, ali i u Italiji, koja posljednjih godina ozbiljno kuburi sa napadačima.

Ćićo bi mogao da bude bingo za sljedećih 20 godina.

>>> Predodređen

Standings provided by Sofascore