DEMIR ŠKRIJELJ

“Sezona iz snova”

Škrijelju je nagradu za najboljeg igrača uručio prvi čovjek Saveza Dejan Savićević, Foto: Dejan Lopičić / Lob sport
Škrijelju je nagradu za najboljeg igrača uručio prvi čovjek Saveza Dejan Savićević, Foto: Dejan Lopičić / Lob sport

Kao što vrhunski dirigent elegantnim i prefinjenim potezima diriguje orkestrom koji svira melodiju od koje zastaje dah, tako je i Demir Škrijelj driblinzima širom crnogorskih terena vukao Mornar sve do istorijskog drugog mjesta i evropskog proljeća. A, i da su bili šampioni ne bi bilo nezasluženo…

Grad pod Rumijom ove godine je grad fudbala, a da sve ima još jaču simboliku potvrđuje i podatak da su Barani ove godine proslavili 100-godišnjicu postojanja. U međuvremenu dobili su i reprezentativca, Demira Škrijelja, od danas najboljeg fudbalera našeg šampionata – tako su odlučili akteri CFL-a u anketi koju je sproveo Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore.

<<< Demir Škrijelj fudbaler sezone, idealni tim bez igrača Dečića

“Ovo je bila divna sezona za nas, za ekipu, klub, grada i mene svakako. Čestitao bih momcima na dostignutom cilju – Evropi. Što se mene tiče jako dobra sezona, dobio sam reprezentativni poziv koji mi mnogo znači. Takođe, ova nagrada mi mnogo znači i to mi je drugi ostvareni san, nakon reprezentacije. Sve u svemu, bila je strašna sezona za nas, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu”, poručio je Škrijelj koji se shodno osvajanju individualnog priznanja našao i u timu sezone.

<<< “Manje bi me udarali kada bih se ranije oslobađao lopte, ali to je moja igra”

<<< Autor bajke pod Rumijom: “Možda je ovoj ekipi oduzeto i nešto više”

Još ranije je u razgovoru za Lob Sport ofanzivni vezista Barana isticao da je prekretnicu u dresu Mornara doživio kada je Zoran Đurašković preuzeo kormilo kluba. Tvorca bajke u lučkom gradu mnogi smatraju pokretačkom snagom barskog broda.

“Od kada je stigao, ima veliki udio za sve što se dešava u klubu, a i za sve što se meni dešava. Svi igrači imaju slobodu kod njega. U nijednom klubu nijesam osjetio ovako dobru atmosferu i hemiju. To je bio ključ uspjeha”, poručuje Škrijelj.

Ljubomir Radanović je uručio priznanja članovima idealnog tima, Foto: Lob Sport / Dejan Lopičić

Stekli su se svi preduslovi da 26-godišnji fudbaler napravi iskorak karijere…

“Pravo je vrijeme da se tako nešto desi. Prvo ću malo da odmorim, pa da razmislim šta ćemo dalje.”

Brzo će evropski izazovi. Mornar će 18. juna saznati ime rivala u 1. kolu kvalifikacije za Ligu konferencije, a istorijske mečeve igrati 11. i 18. jula.

“Stogodišnjica je kluba i sve se lijepo poklopilo. Na nama je da pružimo sve od sebe i da se potrudimo u da u Evropi ostvarimo dobar rezultat”.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare