PRVA LIGA / BUDUĆNOST - SC DERBY (18:00)

Plavi zicer za 16. titulu, Studenti žele da pokvare žurku

Foto: KSCG

Otkucao je trenutak za treću utakmicu finala plej-ofa crnogorskog košarkaškog prvenstva.

Budućnost Voli i SC Derby od 18 sati u Morači napadaju različite ciljeve. Aktuelni šampion države želi treći trijumf, čime bi potpisao rekordnu 16. titulu. Sa druge strane, osvajač crnogorskog Kupa pokušaće da iznenadi suparnika, smanji na 2:1 u seriji i uvede neizvjesnost u finale.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj na otvaranju sezone srušio je u polufinalu Budućnost i potom preko Partizana osvojio sa Derbyjem Superkup ABA lige. Potom je preuzeo tim iz Njegoševog parka i izgubio finale Kupa u Tivtu od svog dojučerašnjeg kluba. Sada ga pobjeda baš protiv Derbyja dijeli od premijerne nacionalne titule.

“Stigli smo do treće utakmice i imamo priliku da završimo na najbolji mogući način, a to je da pobijedimo 3:0 i da završimo finalnu seriju. Sigurno da neće biti lako, jer je Derby jako dobra ekipa, koja je kroz cijelu sezonu pokazala, pogotovo u drugom meču, da posjeduje kvalitet, želju i volju da se nadmeću s nama. Međutim, mi smo pokazali zašto smo tokom sezone bili u Top tri ekipe i zašto zaslužujemo da osvojimo trofej”, naglašava košarkaš Budućnosti Kenan Kamenjaš.

Njegov kolega Dejan Jakara, uz pomenuti Kup i plasman u finale, prevazišao je sva očekivanja Studenata ove sezone, a koji svejedno i dalje žele da se nadigravaju te pokušaju da ožive svoje šanse za šampionski pehar.

“Pružili smo kvalitetan otpor u drugoj utakmici. Puno bolje smo reagovali nego u prvoj, ali ipak nije bilo dovoljno za pobjedu. Sada je ostala još jedna utakmica. Nadam se da nećemo izgubiti, već da ćemo produžiti seriju. Vidjećemo što će se desiti”, ističe igrač Derbyja Tomislav Ivišić.

Podsjetimo, Budućnost je prvi susret dobila (91:75), nakon čega je još jednom slavila (90:82) i time stigla nadomak odbrane krune.

>>> Budućnost rutinski do 1-0 u finalu

>>> Simultanka Mekinlija Rajta – Budućnost na korak od trona

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare