ANDREJ ŽAKELJ

Uzdanica

Foto: Privatna arhiva

Rijetko se koji trener može pohvaliti da je tri puta u godinu dana pobijedio Željka Obradovića i Partizan.

Može Andrej Žakelj.

>>> Budućnost preživjela rat za Podgoricu i čeka je Beograd – Avramović promašio finale

Ko bi pretpostavio da će nakon preuzimanja raštimovane ekipe usred sezone slovenački trener preporoditi Budućnost Voli, srušiti u Morači Crvenu zvezdu i sada Partizan te doći na tek jednu utakmicu od finala ABA lige?

Početkom februara pisali smo što je sve dočekalo Žakelja po dolasku u plavi tabor, a što je sve za kratko vrijeme predanim radom uspio da uradi. Pobjeda nad crno-bijelima, evroligaškom ekipom, još je jedan od dokaza kakvog stručnjaka klub iz Njegoševog parka ima na klupi.

>>> Od vatrogasca do tvorca

Jer, kada prošlog 15. maja sa SC Derbyjem usred Beograda srušite Obradovića i Partizan (83:84), pa to isto ponovite 20. septembra u Morači (83:81) i osvojite regionalni Superkup, a onda juče opet u foto-finišu slomite krila renomiranog suparnika – mjesta slučajnosti nema.

Posebno je ogledalo treća četvrtina, u kojoj je njegova Budućnost uspjela da preuzme konce utakmice iz ruku gostiju, pokaže enorman karakter i preokrene situaciju na parketu. Na kraju je sreća s pravom nagradila takav podvig i pružila novi odlazak u Beograd, gdje će crnogorski šampion i njegov dirigent za dva dana (10. maj) od 19 sati igrati dvoboj za veliko finale i novi istorijski megdan sa Crvenom zvezdom.

>>> “Velika pobjeda, treća utakmica je nagrada”

Sve su to plodovi rada novog heroja navijača Žakelja, koji uživa istovremeno veliko poštovanje i naklonost podgoričke publike, koja nepogrešivo kvalitet detektuje, a svojim prisustvom i podrškom to uvijek i nagrađuje.

Jasno, epicentar nade leži upravo u slovenačkom stručnjaku, u kojeg plavi puk polaže uvjerenje da je još jedna senzacija, ovog puta u srpskoj metropoli, itekako moguća.

>>> “Sreća nas je pogledala, ali smo zaslužili trijumf”

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare