KUP CRNE GORE ZA ODBOJKAŠE

Budvani favoriti, ali i Bjelopoljci vide svoju šansu u finalu

Foto: OSCG

Nakon što su Budućnosti pripala prva tri izdanja Kupa Crne Gore, najmasovnije takmičenje u državi osvajali su samo odbojkaši Budve i Jedinstva iz Bijelog Polja. Niz će biti nastavljen i sjutra, pošto se Budvani i Bjelopoljci sastaju u finalu u Nikoljcu od 20 časova.

>>> Praznik odbojke u Bijelom Polju

Gusari će probati da prigrabe trofej Kupa šestu godinu zaredom, ali im posao neće biti lak. Jedini poraz ove sezone izabranici Miljana Boškovića pretrpjeli su upravo u Bijelom Polju.

“Očekuje nas teška utakmica u Bijelom Polju, taj poraz smo gore i pretrpjeli. Spremali smo se da pružimo maksimalno dobru igru i da damo svoj maksimum i da odbranimo Kup”, jasan je Bošković.

Budvani su najtrofeniji klub u državi. Kup su osvajali 12 puta, a njihov niz su 2017. i 2018. godine presjekli Bjelopoljci.

“Prvo, u ime našeg kluba, domaćina finalalnog dana, da izrazim zadovoljstvo što smo po peti put dobili priliku da organizujemo finale u našem gradu i siguran sam da će to biti jedna fina odbojkaška pripredba i da će publika znati to da prepozna kao i prethodnih godina, da ćemo ono što i najavljujemo ovih dana, odbojkaški spektakl u Bijelom Polju, i da vidimo, kazao je Darko Prebiračević.

>>> Novljanke nivo iznad rivalki, ali pod psihološkim pritiskom

Šef stručnog štaba Jedinstva je ulogu favorita prepustio Budvanima.

“Svima je jasno da je Budva favorit, međutim, kad pričamo o Kup takmičenjima, svi negdje kroz ta takmičenja grabimo svoju posebnu priliku. Ne bih pričao o favoritima, jednostavno mislim da će to biti utakmica gdje će možda, određeni momenti, i u smislu motivacije i u smislu želje i borbe protivnika, odlučiti pobjednika i osvajača“.

Bjelopoljcima su svježa sjećanja na dva trofeja u Kupu.

“Imali smo prilike da neke svoje momente iskoristimo, da pružimo i klubu i gradu neke lijepe trenutke, nadam se da smo u ovom trenutku spremni za to. Svi smo kompletni, treniramo dobro i u tom smislu mislim da neće biti nikakvih problema, i da ćemo zaista u petak svi gledati jednu jako kvalitetnu utakmicu i u prvom, ženskom finalu”, zaključio je Prebiračević.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare