KUP CRNE GORE ZA ODBOJKAŠICE

Novljanke nivo iznad rivalki, ali pod psihološkim pritiskom

Foto: OSCG

Odbojkašice Herceg Novog su nova sila u crnogorskoj odbojci. Novljanke su prethodne sezone osvojile duplu krunu bez izgubljenog seta. U istom ritmu su nastavile i ove godine, a prva odbrana trofeja na programu je sjutra (petak) u 17 časova, kada se u finalu Kupa Crne Gore sastaju sa Lukom Bar u bjelopoljskom Nikoljcu.

>>> Praznik odbojke u Bijelom Polju

“Taj niz bez izgubljenog seta, koliko je na neki način dobar i veliki, toliko nam stvara i neki mali problem. Sve je teže i teže nositi to, jer sasvim je logično da mi negdje izgubimo set i onda je samo pitanje reakcije ekipe kad se izgubi taj prvi set. Kako će to biti, da li će sasvim normalno i mirno igrati ostatak utakmice pa dobiti sledeća tri ili će ući u neku paniku. Tu smo da ne dozvolimo to”, rekao je šesf stručnog štaba Herceg Novog, Milorad Krunić.

Iskusni strateg je potom govorio o protivniku.

Luka Bar cijele godine igra vrlo dobro i obje utakmice protiv nas su bile, minimalno dva seta, jako neizvjesne i jako dobre. Mislim da će ta psihološka priprema i dobar ulazak u meč puno značiti. Ko bolje otvori utakmicu, imaće puno veće šanse. Ja moram da prihvatim ulogu favorita, ali nikakvo potcenjivanje. Kup je takmičenje u kome se često dogode iznenađenja, i mi smo tu da se potrudimo da se ovaj put ne dogodi iznenađenje. Stvarno želim jednu dobru odbojku, jednu dobru i neizvjesnu utakmicu”, dodao je Krunić.

>>> Budvani favoriti, ali i Bjepoljci vide svoju šansu u finalu

Prije pojavljivanja Herceg Novog na crnogorskoj mapi, primat su držale upravo odbojkašice Luke Bar. Sirene imaju motiv da urade sve kako bi parirale favoritu.

“Sigurno da je ekipa Herceg Novog, to i rezultati pokazuju poslednje dvije godine, neprikosnovena u našoj ligi i sigurno su nivo iznad naše lige. Jako dobro fizički izgledaju, tehničko-taktički dobro su vođeni. Ako ikako budemo mogli da ih dovedemo u neki problem, da vidimo kakva će njihova reakcija biti, nadam se da će nam se ukazati šansa, a ako nam se ukaže, pokušaćemo da iskoristimo”, kazao je trener Luke Bar, Vladimir Milačić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare