Može li Primorac da produži seriju?

Jadran za devetu uzastopnu titulu – Primorac za ostanak u seriji. Bokeljski rivali odigraće u četvrtak od 19 časova na Škveru treću utakmicu finala plej-ofa prvenstva Crne Gore. U prvom meču su Novljani bili ubjedljivi (11:5), dok su u Kotoru slavili 10:8.

Druga utakmica u Kotoru je bila teška i naporna, uspjeli smo da napravimo orgoman korak ka tituli, i pored dosta grešaka. Sada nas očekuje treći meč, ako želimo titulu moraćemo da podignemo nivo igre bar za jednu stepenicu više. Primorac je pokazao da može da pruži izuzetan otpor i da nije ni malo lak rival. Mislim da nas očekuje zahtjevna utakmica, nadam se da će biti dobrih poteza i lijepog vaterpola. Nadam se i da će publika u velikom broju doći da nas podrži“, kazao je trener Jadrana, Petar Radanović.

Kotorani su u drugom meču bili u igri za trijumf do sredine četvrtog kvartala. Imao je trener Primorca, Ranko Perović dosta primjedbi na suđenje nakon tog duela. Isto je “provukao” i pred duel broj 3.

Jadran je domaćin i veliki favorit. Mi smo u prethodne dvije utakmice pokazali dva lica. U prvom je Jadran sasvim zasluženo ubjedljivo pobijedio. U drugoj smo imali dobre šanse, bilo je stvari koje su bile dobre u našoj igri, mislim da smo u određenim momentima oštećeni. Šta je tu je, slijedi nam treći meč, pokušaćemo da pobijedimo. Neće biti lako, igramo na otvorenom bazenu, što nije dobro za nas. Do nas je da damo maksimum, da ogromnom željom i voljom pokušamo da nadoknadimo zaostatak u odnosu na Jadran”, kazao je Perović.

Novljani igraju za devetu uzastopnu, ukupno 12. titulu prvaka Crne Gore. Primorac čeka titulu još od 2008. godine. Bio je prvak i godinu ranije.