Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Učitelj života, pedagog, motivator…”

Crnogorski vaterpolo zauvijek će biti zahvalan Petru Porobiću

Sport nas čini jakim osobama, kako fizički tako i mentalno. Većina pamti samo lijepe trenutke, ali nažalost vrijeme prolazi, neka sjećanja možda i blijede, a često nas napuste i oni koji su pomjerili granice i ostvarili do tada nezamislivo.

>>> Tužan dan za crnogorski sport – preminuo Petar Porobić

Danas nas je napustio Petar Porobić, vaterpolo stručnjak, otac pedagogije, tvorac trofejnih generacija i vrhunski motivator.

>>> IN MEMORIAM Petar Porobić

I ne, ovo nisu riječi autora teksta, već njegovih učenika koji su za LOB SPORT, govorili koliko je bitnu ulogu odigrao prije svega u njihovom odrastanju i oblikovanju da budu ljudi, pa tek onda vrhunski sportisti.

BORIS ZLOKOVIĆ

“Pero je dugo godina bio moj trener, kako u Jadranu tako i u reprezentaciji. Najupečatljivije je svakako bilo to što nas je preuzeo kao klince. On je u tom periodu dok nisam otišao u Italiju, bio kao moj drugi otac. Toliko smo vrmeena provodili zajeddno da je tačno znao što mislim. Jedna pozitivna figura i sve što je radio bilo je dobronamjerno. Bio je neko ko je uvijek pozitivan, vedar, ali i krajnje posvećen, pravi profesionalac. Naučio nas svemu što znamo. Mislim da nas je prerano napustio, i ovo je jedna velika tuga”.

MILOŠ ŠĆEPANOVIĆ

“U šoku sam, teško je bilo šta reći. Čovjek za kojeg smo svi lično vezani. Toliko zajedničkih godina da ja ovo smatram kao lični gubitak. Lijepe uspomene ostaju, one koje povezuju ljude, na nevjerovatan način. Mi smo i dalje porodica, koja je danas ostala bez svog najboljeg člana”.

>>> Trofejni put Porobića: Od Irske do Malage

MILAN TIČIĆ

“Jedan od najtužnijih trenutaka. Rado se sjećam naših početaka 2006. godine, kada se nije znalo da li ćemo imati takmičenje u perspektivi. Izvrstan pedagog i stručnjak. Čovjek koji je znao da motiviše mlade igrače i da se sa nama i veseli i druži kada treba da se opustimo. Pravi trener i učitelj života”.

>>> Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Zaslužio je da zlatnim slovima bude upisan u istoriju”

1 komentar
S najviše glasova
Najnovije Najstarije
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare