MITING BACAČA KUGLE DRAŽEVINA

Tradicija se nastavlja

Foto: ASCG

Bogat sportski vikend je pred ljubiteljima atletike u Crnoj Gori.

Miting bacača kugle “Draževina 2024 – Memorijal Nedjeljko Burzanović” biće održan u nedjelju u istoimenom selu u blizini Podgorice, u Lješanskoj nahiji, sa početkom u 10 časova.

Takmičenje će biti održano 16. put, a kao i prošle godine imaće memorijalni karakter, u znak sjećanja na osnivača mitinga Nedjeljka Burzanovića.

Bacači kugle nadmetaće se u kategorijama veterana (kugla težine 5 kg), pionira (4), pionirki (3), mlađih juniora (5), mlađih juniorki (3), juniorki (4), juniora (6), seniorki (4) i seniora (7,260 kg).

Prošlogodišnji pobjednici mitinga u konkurenciji seniora bili su Anita Marton iz Mađarske, sa hicem od 17,79 metara i Tomaš Đurović iz AK Podgorica sa rezultatom 19,30 metara.

Marton je rekorderka mitinga u konkurenciji sa rezultatom 19,63 metra, a taj hitac bacila je 30. aprila 2017. godine.

U muškoj konkurenciji rekorder je Hamza Alić iz Zenice sa rezultatom 21,07 metara, koji je postigao na prvom mitingu 28. aprila 2008. godine.

Nedjelja je rezevrisana i za 27. Prvenstvo Crne Gore u atletici za mlađe pionire u Baru.

Takmičenja na stadionu “Topolica” krenuće u 16 časova.

Prvobitno je bilo planirano da se ovo prevenstvo održi u subotu, ali je zbog zauzetosti stadiona u Baru zbog fudbalske utakmice Mornar – Dečić pomjereno za dan kasnije.

Za takmičenje je prijavljeno preko 120 atletičara iz deset crnogorskih klubova.