FILIP KRIVOKAPIĆ

“Maštao sam o ovome”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Crna Gora sprema se za petak i subotu, kada će od 19 i 14 časova igrati prijateljske utakmice sa Gruzijom u dvorani Verde, a sve u sklopu priprema za baraž u maju za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv boljeg iz duela Belgija – Italija.

Nakon odličnih predstava u EHF Evropskoj ligi i domaćem prvenstvu srednji bek Lovćena Filip Krivokapić konačno je dočekao poziv nacionalne selekcije.

“Zadovoljstvo mi je što sam dobio šansu da budem dio reprezentacije. To je nešto o čemu sam maštao kada sam pravio prve rukometne korake. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazao selektor. Sigurno da ću pružiti svoj maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici”, poručuje Cetinjanin.

>>> “Anđelića nema, ali vrata su, kao i njemu, svima otvorena”

Krivokapić je nedavno Evropsko prvenstvo pratio putem televizije, a sada bi, u slučaju da se nametne, mogao da bude dio tima na Svjetskom prvenstvu.

“Momci su pokazali na Evropskom prvenstvu da ova reprezentacija može da igra sa najboljima. Bili smo na jednu loptu sa Islandom, nakon čega je pobjeda nad Srbijom dala velika krila da se može nešto više sigurno napraviti na Svjetskom prvenstvu. Naravno, prije svega moramo da se plasiramo tamo, ali sigurno da ova reprezentacija može dosta. Crna Gora je poznata po tome da smo svi uvijek na maksimumu, tako da ćemo sigurno uz iskusnije igrače napredovati i mi. Nadam se da ćemo pružiti doprinos da bude što bolji rezultat”.

>>> “Moramo da poradimo na strpljenju”

Učesnik Eura, selekcija Gruzije, poslužiće kao dobar test uoči baraža za odlazak na planetarnu rukometnu smotru.

“Gruzija je ekipa koja je učestovala na Evropskom prvenstvu. Sigurno da će nam utakmice sa njima pomoći da se što bolje uigramo i da selektor proba nas nove igrače koje je priključio. Mislim da će biti dobra proba”, zaključuje Krivokapić.