BRANKO VUJOVIĆ

“Moramo da poradimo na strpljenju”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Rukometaši Crne Gore pripremaju se u sklopu EHF sedmicu u sklopu koje će 15. i 16. marta (petak 19h i subota 14 sati) u dvorani Verde odigrati dvije prijateljske utakmice sa Gruzijom u Podgorici.

Selektor Vlado Šola uigraće selekciju za ono što je čeka, a to je majski baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv boljeg iz duela Belgija – Italija.

“Malo opuštajuća varijanta ovog puta. Nemamo puno vremena za priprema, a i ne znamo sa kim igramo. Zato obraćamo pažnju na nas. Ciljevi su veliki, kao što su i do sada bili, da budemo na velikim takmičenjima. Bez obzira protiv koga budemo igrali ići ćemo na pobjedu i da se kvalifikujemo za Svjetsko prvenstvo. Ima dosta prostora za napredak. Čak i vrhunske ekipe, kao što su Danska, Francuska i tako dalje, imaju prostora za napredak, a mi imamo tek. Mislim da treba da popravimo neke stvari kao što je strpljenje u nekim momentima, da ne šutiramo neke ishitrene šuteve. To je jedan od segmenata na koji treba da obratimo pažnju. Ima dosta stvari koje možemo da popravimo”, naglašava desni bek Branko Vujović.

>>> “Anđelića nema, ali vrata su, kao i njemu, svima otvorena”

Nikšićanin trenutno igra za njemački Hanover na pozajmici iz poljskog Kjelcea. U međuvremenu je rumunski Dinamo Bukurešt pokazao veliko interesovanje za Vujovića te je prema pisanju Bilda spreman da plati otkupnu klauzulu od 200.000 eura za njega kako bi se ekipi Ćavija Paskvala pridružio na ljeto.

“Ostalo je da se klubovi dogovore. Ako se oni dogovore najvjerovatnije bih išao u Bukurešt. U Njemačkoj mi je malo teže bilo da se prilagodim tom sistemu, koji je drugačiji nego u Poljskoj. Međutim, svakako da mi je značilo iskustvo igrati u najboljoj ligi na svijetu. Vidjećemo što će biti dalje”, ističe Vujović.

>>> “Maštao sam o ovome”