Za čast crnogorskog vaterpola

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Nakon pretrpljenje lekcije prije dva dana od Italijana u četvrtfinalu (14:8), vaterpolisti Crne Gore večeras od 20:15 na bazenu Mladosti u Zagrebu razigraju protiv Rumunije od 5. do 8. mjesta na Evropskom prvenstvu. Crna Gora nije više krem svjetskog vaterpola

Sastav Vladimira Gojkovića plasmanom u četvrtfinale obezbijedila je učešće na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje se od 5. do 17. februara održava u katarskoj Dohi. Međutim, Ajkule žele pobjedama da se oproste od kontinentalnog takmičenja.

>>> Crna Gora nije više krem svjetskog vaterpola

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

U slučaju da savlada Rumuniju, koja je eliminisana od Španije (24:7), Crna Gora bi se za peto mjesto za dva dana borila sa boljim iz današnjeg meča između Srbije i Grčke (15:00).

Do sada su se Crna Gora i Rumunija u vaterpolo okvirima susreli 17 puta. Naša selekcija slavila je čak 16 puta, uz jedan poraz. Najubjedljivija pobjeda ostvarena je 13:2, dok Rumuni pamte taj jedan trijumf 14:11.

Takođe, crnogorski vaterpolisti su postigli protiv današnjeg suparnika ukupno 213 golova, a primili su 128, uz prosjek od 12 pogodaka po utakmici te sedam primljenih.

Podsjetimo, Crna Gora je na startu Evropskog prvenstva bila bolja od Francuske nakon peteraca (20:19). Nakon toga je izgubila od Španije (12:14) te savladala domaćina Hrvatsku nakon petaraca (15:13).

Dakle, naši vaterpolisti danas igraju za čast i istovremeno za prvi od dva koraka prema epitetu pete evropske pratilje.