EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

Lavovi nakon poraza: Ništa ne dolazi preko noći, nosimo se sa svakom ekipom

Photo: IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Goldberg/IMAGOSPORT

Crnogorska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Islanda 31:30 na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i tako izgubila šanse da se nađe u narednoj fazi.

>>> Lavovska borba nije bila dovoljna

Imali su Lavovi egal završetak, ali uz par tehničkih grešaka, te iskustvo Islanda nisu smogli snage za preokret i veliku pobjedu. Da je poraz pao teško najbolje su pokazale suze Mirka Radovića i Nebojše Simića, ali crnogorski čopor iz ovog bez sumnje izlazi još jači.

Još su svježe emocije, nažalost oni su ti koji se raduju danas. Čestitam mojim momcima, svaka im čast, nemam što više da tražim od njih. Dali su sve od sebe, ‘izginuli’ za svaku loptu, ali je sreća bila na strani rivala. Prezentovali smo Crnu Goru na pravi način, ali smo ostali praznih ruku”, rekao je Mirko Radović.

>>> Šola: Crnogorsko, lavlje srce

Vasilije Kaluđerović bio je najzaslužniji za egal završnicu sa dva brza gola, i smatra da će ekipa kako vrijeme prolazi rasti.

Teško je, borili smo se kao prava ekipa od prvog sekunda. Kako se meč bližio kraju igrali smo bolje. Sazrijevamo kao ekipa, i sve te greške su na kraju došli na naplatu. Nemamo za čim da žalimo, imali smo šansu. Pokazujemo da smo kvalitetni, ovo je jedna nova podmlađena ekipa u miksu sa iskusnim igračima. Ne dolazi sve preko noći, ali nosimo se sa svakom ekipom, na kraju detalji presude“, rekao je Vasilije Kaluđerović.

Mlađani Radojica Čepić smatra da ova ekipa ima veliki potencijal, i da će ga u budućnosti pokazati.

Velika šteta jer smo se borili u obije utakmice, ali smo napravili par grešaka u momentima kada nismo smjeli. Ovo nam je iskustvo za dalje. Mislim da smo pokazali napredak u našoj igri, samo treba da igramo smirenije u situacijama kada treba da prelomimo utakmicu u našu korist“, rekao je Čepić.

Oproštajni meč na Evropskom prvenstvu naša reprezentacija odigraće protiv Srbije u utorak.

Standings provided by Sofascore