VLADO ŠOLA NAKON PORAZA OD ISLANDA

Crnogorsko, lavlje srce

Foto: Peter Kneffel/dpa Photo: Peter Kneffel/DPA

Selektor Crne Gore, Vlado Šola je nakon poraza od Islanda pričao sa pomiješanim emocijama. Zadovoljan velikom borbom svojih izabranika a tužan zbog poraza kojim su naši rukometaši eliminisani sa Evropskog prvenstva.

>>> Lavovska borba nije bila dovoljna

Čestitam momcima, svih 60 minuta su igrali lavovskim, crnogorskim, srcem. Otvorili smo malo teže, pogotovo o napadu, ali strategija sa agresivnošću i Kaluđerovićem koji vrši pritisak na njihovog srednjeg beka je urodila plodom. Najbitnija stvar je bila da se vraćamo nazad brzo i spriječimo njihove kontre. Greška u finišu, gdje je Luka Radović nagazio liniju terena prilikom izmjene, a kamera je sve to snimila, nas je koštao pobjede. Stvorila se percepcija da je Island čudo, i jeste, ali sam rekao igračima da možemo da igramo sa njima, ne znam zašto smo iskompleksirani i mislimo da ako neko dolazi sa Zapada da je bolji od nas“, rekao je Šola.

>>> Lavovi nakon poraza: Ništa ne dolazi preko noći, nosimo se sa svakom ekipom

Foto: Peter Kneffel/DPA

Hrvatski stručnjak očekuje još bolje partije njegovih izabranika u budućnosti.

Odrastanje je proces, imamo dosta mladih igrača i bilo bi šteta da sada stanemo. Zahvaljujem se igračima, igrali smo lavovski ove dvije utakmice, pokazali da imamo to nešto. Idemo da se spremimo za Srbiju i probamo da turnir zatvorimo pobjedom“.

Šola je vratio u ekipu Radojicu Čepića, koji je postigao tri gola.

Svaki igrač mora podnijeti sve, patnje… On je to sve prošao u poslednje dvije godine i zaslužio je da bude tu gdje jeste“.

Selektor Crne Gore je na kraju pohvalio golmana Nebojšu Simića.

Simić je branio maestralno, svi moji igrači su bili maestralni. Ispoštovali su reprezentaciju i državni grb što je nešto što sam od dolaska na klupu tražio od njih“.

Standings provided by Sofascore