EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

Lavovska borba nije bila dovoljna

Photo: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL

Rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Islanda 31:30 u drugom meču Evropskog prvenstva koje se održava u Minhenu i tako uprkos još jednoj utakmici koja je ostala da se odigra, eliminisana sa takmičenja.

>>> Šola: Crnogorsko, lavlje srce

Svjesni su svi kvaliteta koji ima Island, ali sigurno je da im Crna Gora neće ostati u lijepom sjećanju, jer su za bodove morali da iskrvare.

Naši momci bolje su otvorili meč, sa dva brza gola Branka Vujovića, i po jednim Vuka Lazovića i Vuka Borozana i tada se stekla prva i jedina prednost koju je Crna Gora imala u prvom dijelu.

>>> Lavovi nakon poraza: Ništa ne dolazi preko noći, nosimo se sa svakom ekipom

Napravili su Islanđani zatim seriju 7:1 što je bilo dovoljno za prednost od pet razlike. Morao je nešto da mijenja Vlado Šola, upalio se Mirko Radović sa dvije brze realizacije, a precizan je bio i Miloš Vujović pa se razlika svela na 10:8 u korist Islanda.

Do kraja prvog dijela prednost su održavali Elidi Vidarson i drugovi, ali i sjajni Nebojša Simić nije dao da se “odlijepe” pa je rezultat nakon 30 minuta bio 17:15. Borozan je sa četiri gola bio najefikasniji u našoj selekciji.

Drugo poluvrijeme nije krenulo dobro, povećali su na plus tri “ribari”, ali se onda ukazao sjajni Vasilije Kaluđerović! Tri njegova gola i jedan Miloša Vujovića bili su dovoljni za izjednačenje u bitnim trenucima i djelovalo je da se tada lomi meč.

Upravo posle tog bljeska, par nesmotrenih reakcija crnogorske reprezentacije koje su iskoristili Omar Maguson sa dva i Aron Palmarson sa jednim golom za ponovno vođstvo (25:22).

Držali su prednost sve do 54. minuta, ali Crna Gora se ne predaje. Dva gola Radojice Čepića za manje od minut, a zatim i Simićeva odbrana raspalili su naše navijače u Njemačkoj. Na krilima erupcije sa tribina, kapitenski reaguje Mirko Radović i postiže gol za vođstvo, ali ga nažalost odmah anulira Gisli Kristjanson.

Pogodio je zatim Bjarki Elison, ali je Vuko Borozan riješio da pokaže zašto je dio reprezentacije i ponovo pogodio za igru nerava u poslednjih minut i po, koji smo igrali sa igračem manje, jer je Luka Radović ranije nagazio liniju i prije vremena ušao na teren prilikom izmjene.

Gisli Kristjanson pogodio je za 31:30 što će se ispostaviti kao konačan rezultat, iako je naša reprezentacija imala posljednji napad. Tukao je Borozan po lopti ali je ona završila u rukama Pala Gustavsona.

Najefikasniji na meču bio je Magnuson sa sedam pogodaka, a valja spomenuti i našeg Simića koji je imao čak 12 odbrana u ovoj utakmici.

Naredni i posljednji duel na ovom prvenstvu Crna Gora odigraće sa Srbijom u utorak.

Standings provided by Sofascore