Milošević: Prioritet dupla kruna, obećavam samo rad, Radović: Ponosan sam što sam kapiten ovim momcima

Foto: Novak Abramović

Rukometaši Lovćena spremni su za početak nove sezone koju će otvoriti sjutrašnjim duelom protiv Mornara.

Osim nastupa u domaćim takmičenjima šampion Crne Gore će ove godine igrati i u EHF Evropskoj ligi gdje se nalazi u grupi sa Flenzburgom, Kadetenom i Elverumom.

>>> Upoznajte suparnike Lovćena: Bivši šampion Evrope, švajcarske sajdžije i norveški Partizani

Ovim povodom organizovana je konferencija za medije na kojoj su govorili predsjednik kluba Vido Đakonović, sportski direktor Vuk Latković, trener Pero Milošević i kapiten Mirko Radović.

>>> “Prezentovati crnogorski rukomet na najbolji mogući način”

Trener Milošević je na početku izlaganja istakao da mu je často što će ponovo biti trener Lovćena.

Čast mi je da budem ponovo u Lovćenu u trećem mandatu kao trener. Prvi put je bio veoma, veoma uspješan. Pobjeđivali smo prvake Evrope na Cetinje, osvajali titule u državnom prvenstvu… Drugi put smo sa mladom i fantastičnom ekipom igrali sjajno u SEHA ligi, osvojili 39 bodova, a na drugoj strani smo osvojili i duplu crnogorsku krunu“, započeo je trener šampiona Crne Gore.

Foto: Novak Abramović

Ovog puta su me privukli ljudi koji su uradili da klub posljednjih godina, malo po malo i uz težak rad, sada može još bolje da radi. Privukla me je ideja stvaranja novih igrača, rada, da ponovo igramo SEHA ligu, EHF Evropsku ligu, da se napravi dvorana za dvije do tri godine

Prioriteti su jasno postavljeni – osvajanje duple krune u domaćim okvirima.

Vratili smo se na Cetinje nakon dugo godina i mogu reći da imamo dobar ambijent i radnu atmosferu. Kao i uvijek, obećavam samo rad i idemo korak po korak. Prioritet nam je dupla kruna, uz veliki respekt klubovima u Crnoj Gori, posebno Budvanskoj rivijeri, Partizanu iz Tivta, Rudaru, Beranama… Učiniću sve da ih najozbiljnije shvatimo i da igramo kvalitetno, jako i da im na terenu pokažemo da smo najjači, najbolji i da najbolje radimo. Takođe, čast nam je što ćemo igrati protiv velikih klubova u EHF Evropskoj ligi. Siguran sam da ćemo pružiti sve od sebe da na tim utakmicama ostavimo što bolji utisak

Foto: Novak Abramović

Problema ne fali. Ivan Perišić i Vuk Lakićević su trenutno nedostupni zbog povreda i virusa.

Tu su i problemi, konkretno sa desnim bekovima – Ivan Perišić i Vuk Lakićević zbog povreda i virusa. Međutim, mi imamo sistem i svakako kvalitetno radimo, tako sam, ponavljam, zadovoljan, posebno krajem pripremnog perioda“, zaključio je Milošević.

Mirko Radović ovoga ljeta se vratio u svoj matični klub i predstavlja jedno od najvećih ljetnjih pojačanja Lovćena.

“Čast mi je što sam se vratio u svoj matični klub, gdje sam napravio svoje prve rukometne korake. Ponosan sam što ću ponovo nositi dres Lovćena i igrati u svom rodnom gradu. Takođe, ponosan sam što sam kapiten jedne ovakve grupe momaka. Pred nama je veliki zadatak da Lovćen predstavimo u najboljem mogućem svijetlu u Evropi, a da u domaćem prvenstvo osvojimo duplu krunu

Foto: Novak Abramović

Ističe da je zadovoljstvo raditi sa saigračima kao i biti njihov kapiten. Atmosfera je kako kaže – fenomenalna.

Svakog novog dana je zadovoljstvo raditi sa saigračima i svaka im čast na naporu koji ulažu na svakom treningu, bez ikakvog izuzetka od najmlađeg do najstarijeg. Mi stariji se trudimo da pružimo ruku mlađim momcima kako bi se što prije prilagodili na ovaj način rada i da im svojim primjerom pomognemo na putu da što bolje reprezentuju Lovćen. Atmosfera u ekipi je fenomenalna. Osim što radimo kvalitetno, družimo se i van terena. Ljepota je vrijeme provoditi s njima. Naše je da radimo, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Mi ćemo svojim radom pokazati sve ono što je do nas“, završio je crnogorski reprezentativac.