VASILIJE KALUĐEROVIĆ I ALEKSANDAR BAKIĆ

“Mladi momci pokazali da Crna Gora može da računa na njih”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Ubjedljivo, rutinski i lako. Tako bi se mogla opisati i druga pobjeda rukometne reprezentacije Crne Gore nad Gruzijom. Selekcija Vlada Šole sa 29:19 savladala je rivala.

>>> Nova rutinska pobjeda Šolinih pulena

>>> “Uradili smo dobar posao, grami odlučuju između 4. i 14. mjesta”

Najraspoloženiji među Lavovima bio je Vasilije Kaluđerović sa devet pogodaka. Poslije meča u prvi plan je stavio mlade momke koji su, kako kaže pokazali da se i u budućnosti može računati na njih.

Želio bih da pohvalim momke, pogotove nove za koje mislim da su se predstavili na pravi način. Možemo da računamo i u budućnosti na njih. Jako sam srećan angažmanom od prvog do posljednjeg minuta. I u prvoj i u drugoj utakmici smo vidjeli šta još imamo osim onoga što smo imali na prethodnim prvenstvima. Imamo jako dobar podmladak i mislim da ti momci imaju sjajnu budućnost“, rekao je Kaluđerović.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Mlade snage i debitante istakao je i Aleksandar Bakić.

Počeli smo EHF nedjelju u lijepom raspoloženju, savladali smo Gruziju ubjedljivo u ova dva meča. Prije svega želio bih da čestitam debitantima. Pokazali su da Crna Gora može da računa na njih i da imamo na koga da se oslonimo. Zahvalio bih se i ostalim momcima koji su došli, odradilo smo ovo na visokom nivou i priveli smo kraju kako treba, bez povreda. Rastajemo se u lijepoj atmosferi“, započeo je on.

Lavovi će sjutra saznati rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo. Poslije prvog meča Italije i Belgije Azuri su bliži duelima sa Crnom Gorom s obzirom da su slavili protiv Belgije sa 29:25. Bakić smatra da ako Lavovi budu na svom nivou da problema neće biti.

Gledali smo zajedno prvi meč i očekujem da ćemo dobiti Italiju i da ćemo sa njima igrati za Svjetsko prvenstvo. Ako budemo pravi mislim da nema Italija šta da traže i nadam se da ćemo se kvalifikovati na još jedno veliko prvenstvo“, zaključio je Bakić.