VLADO ŠOLA

“Uradili smo dobar posao, grami odlučuju između 4. i 14. mjesta”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, Vlado Šola, zadovoljan je EHF nedjeljom. Lavovi su trenirali u Podgorici odigrali dva kontrolna meča sa Gruzijom i slavili ubjedljive pobjede (34:20 i 29:19).

Uradili smo dobar posao, uveli nove igrače. Zadovoljan sam kako su se pokazali debitanti Milorad Bakić i Krivokapić, ali i ostali momci. Sada je bila malo opuštena atmosfera nego ranije, bilo je zadovoljstvo raditi“, rekao je Šola.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

U mečevima sa Gruzijom selektor Crvenih je odmarao iskusnije igrače.

Širenje baze je primarno. To je stav saveza i nas u stručnom štabu. Iz akcije u akciju dobijamo mlade momke koji će danas-sjutra nositi igru nacionalnog tima. Rekao sam momcima u svlačionici nakon drugog meča svlačionici da se od 4. do 14. mjesta sve mjeri u gramima. Moramo shvatiti ozbiljno svaki trening, svaku utakmicu i svakog rivala, kako bismo na Svjetskom prvenstvu napravili iskorak“.

Rukometaši Crne Gore međutim još nisu izborili plasman na rukometni Mundijal.  U maju ih očekuje baraž, najvjerovatnije sa Italijom, koja revanš sa Belgijom čeka nakon pobjede od 29:25 u gostima.

Kako stvari stoje Italija će nam biti rival. Nisu naivna ekipa, treba im ukazati poštovanje, ali mi smo favoriti“, zaključio je Vlado Šola.