MAGIJA TATJANE BRNOVIĆ I ITANE GRBIĆ

VIDEO Genijalnost koja je slomila Srbiju

Foto: Rukometni savez Srbije

Prvo poluvrijeme crnogorskih rukometašica večeras je bilo perfektno, dok je u nastavku malo počelo da “škripi”. Uspjela je Srbija da se potpuno vrati u meč, a onda se na minut do kraja meča dogodio dodir magije, dodir klase.

>>> Lavice se ozbiljno kockale u Zrenjaninu, ali izborile EURO

Situacija je bila jasna. Pri rezultatu 30:30 Lavice su ušle u pasivan napad i iz deveterca imale su samo jedno dodavanje što su im sudije naglasile. Sve je bilo spremno da se lopta odloži Jeleni Despotović i da ona šutne sa velike udaljenost. To su očekivali svi u dvorani i kraj malih ekrana, ali su Tatjana Brnović i Itana Grbić imale drugu namjeru.

Tatjana je proigrala Itanu koja se brzinom svjetlosti probila kroz šokiranu i nespremnu odbranu Srbije i zatresla mrežu za pobjedu (31:30) koja je odvela Crnu Goru na još jedno veliko takmičenje – Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Bila su to dva lica Crne Gore u večerašnjem meču, ali ko može zamjeriti ovim djevojkama? Vrijedi istaći i debi Armel Atingre koja je u finišu imala dvije jako važne odbrane.

>>> “Znale smo da će biti klackalica”

>>> “Ušle smo opušteno u drugo poluvrijeme, najvažnija je pobjeda”

Jako puno obaveza tokom prethodnih i nadolazećih mjeseci su imale i imaće Lavice. Sve je nekako krenulo sa Evropskim prvenstvom 2022. godine kada su došle do senzacionalne bronze što je bila druga medalja sa evropske smotre najboljih reprezentacija poslije čuvene 2012. i zlatne generacije.

Nastavilo se sa prošlogodišnjim Mundijalom na kojem su izborene kvalifikacije za Olimpijske igre. Potom ova dva meča sa Srbijom u kojima je trebalo potvrditi plasman na EURO i prvo mjesto. Kao kruna ovog napornog perioda za tim Bojane Popović dolaze upravo kvalifikacije za OI i nadamo se svi nastup u Parizu.

>>> Evo kad će se rukometašice boriti za Pariz

Kada su u pitanju kvalifikacije za Olimpijske igre Crna Gora će u periodu od 11. do 14. aprila odigrati tri utakmice. Protivnice našim djevojkama biće Paragvaj, Njemačka i Slovenija. Dvije prvoplasirane reprezentacije čekiraće kartu za Pariz.

Na kraju godine slijedi i Evropsko prvenstvo, kao vrhunac napora u posljednje dvije godine paklenog ritma.

Zaista je teško i nabrojati sva ova takmičenja, a ne još i igrati ih – i to kako. Kod Lavica nikada ne fali agresivnosti, želje, volje, borbe – svega onoga što jedan navijač reprezentacije želi da vidim. I tako u kontinuitetu preko 10 godina.

Standings provided by Sofascore