“Želimo da iznenadimo u Evropi, za reprezentaciju Lovćen ima puno kandidata”

Vuk Latković. Foto: RK Lovćen

Sportski direktor Rukometnog kluba Lovćen, Vuk Latković, rezimirao je dosadašnji dio sezone, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu.

“Kroz dosadašnje iskustvo pokazalo se koliko je Evropska liga zahtjevno takmičenje u svakom mogućem smislu. Ekipa je pokazala da određeni dio utakmice može da igra i da se nosi sa najboljim timovima, dok u nastavku kvalitet i moć suparnika, kakve su Elverum i Flensburg, dođu do izražaja i onda krajnji rezultat bude onakav kakav je i bio. Istovremeno, nikakav ultimatum nije postavljen momcima i stručnom štabu što se tiče Evrope, ali niko ne može da nam zabrani da se nadamo. Prostora za napredak svakako da ima i to je posao koji će stručni štab kroz naporan rad, ne sumnjam, i realizovati”.

>>> FOTO Sva borba i emocija Lovćena kroz objektiv Lob Sporta

Pero Miliošević gradi moderni Lovćen. Foto: EHF

Pet utakmica – pet pobjeda učinak je sastava Pera Miloševića u crnogorskom šampionatu. Lovćen hoda zacrtanom stazom.

“Cilj u domaćoj ligi je jasan – dupla kruna bez poraza. Kao što smo mi svjesni kvaliteta timova u Evropskoj ligi, tako smo svjesni i svog kvaliteta u odnosu na druge ekipe u domaćim okvrima, uz dužno poštovanje prema svima. Upravo ta prva poluvremena nam pružaju nadu da u dvije domaće utakmice sa Šafhauzenom i Elverumom možemo da se nadamo iznenađenjima i pobjedama. Jer, u onakvoj atmosferi, kao protiv Flensburga, pred punim tribinama sve je moguće”.

>>> “Nevjerovatna atmosfera, kao nekada”

Bogdan Petričević u akciji. Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Kapiten Mirko Radović, Vuko Borozan, Bogdan Petričević, Ivan Perišić povratnici su u matični klub ove sezone. Njihovo iskustvo od neprocjenjive je važnosti na parketu, ali i u radu sa mladim igračima.

“Donijeli su puno u svakom pogledu. To su momci koji su igrali na najvećem nivou i njihovo znanje je ključno za razvoj naših mladih igrača i ostvarivanje postavljenih ciljeva. Doveli smo Bakića, Śćekića, Mrvaljevića, Lakićevića… Neki su se prilagodili brže, nekima će trebati još vremena. To je sve normalno i prirodno. Zadovoljan sam njima”.

Milorad Bakić i Aleksandar Mrvaljević. Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

>>> Lovćenov kapitalac za LOB SPORT: “Vratio sam se tamo gdje mi je srce”

>>> Pero Milošević za LS: Onaj moj Lovćen je trebao da igra polufinale Lige šampiona, a ovaj današnji da preskoči stepenicu više

Kapiten Radović i pivot Mihailo Šćekić nedavno su bili dio reprezentacije Crne Gore u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo. Lovćen, kao vodeći rukometni klub u državi, itekako ima još konkurenata za nacionalni tim u bliskoj budućnosti.

“Smatram da je moglo više naših igrača da bude pozvano u reprezentaciju Crne Gore. Petričević je stub naše odbrane i mogao bi mnogo da pomogne selekciji. Krivokapić je sigurno jedan od najboljih igrača domaće lige i igra konstantno dobro, dok nas je Vujović prijatno iznenadio na prethodne dvije utakmice Evropske lige, iako je na toj poziciji pozvan naš igrač Śćekić, pa ne možemo biti nezadovoljni. Takođe, drago mi je da je selektor Šola pomenuo da bi rado vidio Borozana u timu. Crnogorska, ali i evropska javnost je kroz ove utakmica mogla još jednom da se uvjeri o kakvom je igraču riječ”.

>>> VIDEO Legende uz svoj klub: “Tim na terenu, tim na tribinama, zajedno smo Lovćen!”

Vuko Borozan u duelu sa Flensburgom. Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Latković je 11 godina bio dio prvog tima Lovćena, od čega je devet bio kapiten cetinjskog kluba. Osvojio je sedam titula i osam Kupova, a onda je dres i smolu zamijenio ulogom sportskog direktora.

“Kao igrač razmišljaš kako da se odbraniš, postigneš gol i pobjediš utakmicu. Sa pozicije sportskog direktora moraš da vidiš mnoge druge stvari za koje kao igrač nijesi znao ni da postoje. Odgovornost je svakako velika i vidjećemo kakav je krajnji rezultat svega toga. Razlika je ogromna i na kraju sezone će se pokazati i rezultati mog i rada svih nas u klubu. Ono što je sigurno jeste da svi radimo najbolje što možemo za dobrobit našeg Lovćena”, zaključuje Latković.

>>> Đakonović za LOB SPORT: Najbolja stvar u posljednjih 20 godina, uspjeh koji je simbol upornosti

Vuk Latković kao kapiten i predsjednik RSCG-a Petar Kapisoda podižu pehar. Foto: RSCG
Standings provided by Sofascore