PROSINEČKI I LIGA NACIJA

Ima neka tajna veza

Prosinečki ima iskustvo igranja Lige nacija
Prosinečki ima iskustvo igranja Lige nacija

Novi selektor crnogorskih fudbalera, Robert Prosinečki, u društvu Dejana Savićevića (prijatelja i nekadašnjeg saigrača) predstavljen je u Kući fudbala kao sedmi selektor od formiranja našeg nacionalnog tima.

A, nakon što je legendarni hrvatski fudbaler kratko boravio u Podgorici, već sjutra biće u Parizu gdje je, u četvrtak 8. februara, zakazan novi UEFA kongres, ujedno i žrijeb za četvrto izdanje Lige nacija.

Mečevi grupne faze igraće se od 5. septembra do 19. novembra, baraž između 20. i 25. marta naredne godine, veliko finale – 8. juna.

<<< “Crna Gora će igrati bez straha i probaće da dominira”

<<< “Nakon prvog razgovora Prosinečki je izrazio želju da vodi Crnu Goru”

Tim koji je predvodio Miodrag Radulović je u prokteloj sezoni Lige nacija završio na trećem mjestu grupe B3 – iza Bosne i Hercegovine (11 bodova) i Finske (8). Hrabri sokolovi su pobjedama nad Rumunijom i remijem sa BiH osvojila sedam bodova. Da kod kuće nije izgubila od Finske, Crna Gora bi sada umjesto Finaca bila u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Velsa. Podatak koji opominje da se Liga nacija mora shvatiti ozbiljno…

Ostao je naš tim u Ligi B, a šeširi govore da bi Crna Gora preksjutra u glavnom gradu Francuske mogla da dobije paklenu grupu, mada i da bude miljenica boginje Fortune. Vidjećemo šta će reći kuglice…

<<< “Robija ne interesuju kafanske priče, ako neko zna za uspjeh to su Dejo i on”

<<< “Bolji je u ulozi selektora, nego klupskog trenera, dolazi jer je prepoznao kvalitet”

“Hrabri sokolovi” su u trećem šeširu lige B zajedno sa Slovenijom, Republikom Irskom i Albanijom, pa su to reprezentacije koje sigurno neće biti rivali našem nacionalnom timu.

U grupi 1 su Austrija, Češka, moćna Engleska i Vels. Grupu 2 čine Finska, Ukrajina, Island i Norveška, dok su u grupi 4 Gruzija, Grčka, Poljska i Kazahstan.

Već sada je sigurno da novi selektor, fudbaleri i cijela crnogorska javnost želi da naš tim na žrijebu izbjegne Englesku iz prvog šešira, a svakako da je grupa po ukusu sa Velsom, Islandom i Kazahstanom.

Naviru Robertu Prosinečkom lijepa sjećanja kada pomisli na Ligu nacija znajući da je u tom takmičenju sa Bosnom i Hercegovnim ostvario čneodli rezultate. U prvom izdanju najnovijeg Uefinog projekta za reprezentacije, Veliki Žuti je sa “Zmajevima” bio pobjednik grupe B3 u konkurenciji Austrije i Sjeverne Irske.

BiH je na otvaranju Lige nacija savladala Sjevernu Irsku 2:1 u Belfastu, kod kuće srušena je Austrija 1:0, pa rutinski Sjeverna Irska 2:0, a tačka na uspjeh stavljena je remijem bez golova sa Austrijom u Beču.

Te 2018. godine Zmajevi su zahvaljujući odličnim rezultatima odletjeli u ligu “A”…

Već sjutra ćemo u najavi žrijeb govoriti šta predstojeće izdanje Lige nacija može da donese najboljim crnogorskim fudbalerima. Robi sanja da se ponovi 2018. godina…

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare