Budućnost i Mornar se oprostili od Porobića

Sportska javnost u Crnoj Gori oprašta se od velikana – Petra Porobića.

Legendarni vaterpolo stručnjak preminuo je iznenada juče, a između ostalih, danas su se oprostili i naši košarkaški klubovi, Budućnost Voli i Mornar.

>>> Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Zaslužio je da zlatnim slovima bude upisan u istoriju”

>>> Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Učitelj života, pedagog, motivator…”

Sa tugom smo primili vijest o iznenadnoj smrti našeg proslavljenog vaterpolo trenera Petra Porobića. Petar će ostati upamćen kao veliki stručnjak, mentor, legenda, kao selektor koji nam je donio prvu zlatnu medalju u vaterpolu, ali prije svega po tome koliko su ga igrači, saradnici i navijači voljeli. Dijelimo tugu i izražavamo najdublje saučešće porodici i prijateljima. Gospodine Porobiću hvala Vam na svemu, počivajte u miru“, saopštili su iz crnogorskog šampiona.

U cijelom sportskom crnogorskom društvu 9. oktobar 2023. godine ostaće jedan od najtužnijih datuma novije istorije, jer nas je napustio veliki Petar Porobić. Njegova vaterpolo karijera je prebogata, protkana istorijskim rezultatima, ali je njegova ljudska veličina bila još impresivnija! O tome svedoče i igrači koji su se oprostili putem društvenih mreža od svog bivšeg trenera, životnog mentora! KK Mornar Barsko zlato prijateljima i članovima porodice izjavljuje najiskrenije i najdublje saučešće“.

>>> Trofejni put Porobića: Od Irske do Malage