Minić: Fizički se osjećam dobro, ali vrijeme je za mlađe

Foto: OSCG

Porazom od Poljske i učinkom od jedne pobjede i četiri poraza, odbojkaši Crne Gore završili su nastup na Evropskom prvenstvu. Utakmica sa svjetskim viceprvacima bila je poslendnja u dresu sa državnim grbom za Aleksandra Minića. Tridesetšestogodišnji korektor je odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru.

Počeli smo selektor Joksimović i ja put zajedno protiv San Marina na Igrama malih zemalja, a završio sam ga u meču sa svjetskim vicešampionom. Nisam mogao da zamislim bolji kraj reprezentativne karijere“, rekao je Minić.

>>> “Mina ljudska gromada, žal za Makedonijom, slijedi totalno podmlađivanje”

>>> Ubjedljiv poraz na oproštaju Minića od dresa sa državnim grbom

Crna Gora je u poslednjem meču iskusnog korekora u crvenom dresu poražena od Poljske maksimalnim rezultatom. Međutim, to nije pokvarilo utisak Miniću. Crnogorski gorostas dobio je u trećem setu ovacije od strane poljskih i makedonskih navijača u dvorani “Boris Trajkovski”.

Naravno, rezultat protiv ovako jakog protivnika teško da je mogao da bude u prvom planu. Fenomenalan je osjećaj kada ti aplaudiraju protivnički navijači. To mi mnogo znači i stvarno sam se sjajno osjećao na terenu“.

>>> Crnogorski div stavlja tačku na reprezentativnu karijeru: Ne može bolji protivnik za kraj

Minić je 13 godina nosio dres reprezentacije Crne Gore.

Sarađivao sam sa mnogo trenera, sa velikim brojem igrača. Sa svima sam imao fenomenalan odnos, bez nesuglasica i konflikta. Najljepše uspomene u igračkoj karijeri svakako nosim iz reprezentacije. Krasila nas je i ovo ljeto odlična atmosfera. Sve je bilo super. Očekivali smo bolji rezultat i nadam se da će na narednim takmičenjima biti bolje“.

Foto: OSCG

Iskusni korektor ne krije da je želio plasman među 16 najboljih evropskih selekcija. Ključan je bio poraz u drugom kolu protiv domaćina.

Više puta smo igrali sa Sjevernom Makedonijom. Svi mečevi prije Evropskog prvenstva sa njima su odlučivani na jednu loptu. Ili smo mi pobjeđivali sa 3:2 u setovima, ili oni identičnim rezultatom. Međutim, kao da su oni odlučnije ušli u ovu utakmicu, više su se dali. Ne mogu da kažem da nismo željeli pobjedu, naravno da jesmo, ali su nas, kako da se izrazim, snašli. Sve je brzo prošlo, nismo došli do naše igre i zasluženo su nas pobijedili na kraju“.

>>> Kapiten Ćaćić: Bitan meč za iskustvo, Minić je mogao još malo

Crnogorski veteran nastavlja klupsku karijeru.

Fizički se osjećam dobro, ali u reprezentaciji dolaze mladi momci. Uz to, želim da ljeto provodim odmarajući sa porodicom, društvom, prijateljima. Bilo je dosta, iskreno ne brinem za budućnost crnogorske odbojke, jer ima ko da me zamijeni na poziciji korektora“, zaključio je Minić.

Standings provided by Sofascore