“Umijeće i darovitost Petra Porobića nastavljaju da žive kroz generacije koje je stvorio”

Milo Đukanović uputio telegram saučešća porodici Petra Porobića

Milo Đukanović, bivši premijer Crne Gore, upitio je telegram saučešća porodici povodom smrti proslavljenog crnogorskog vaterpolo trenera Petra Porobića.

>>> IN MEMORIAM Petar Porobić

“Poštovana porodice Porobić, sa iskrenom tugom primio sam vijest o iznenadnoj smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja i djeda Petra Porobića. Crna Gora je ostala bez jednog od svojih najistaknutijih sportskih velikana, bez izuzetnog čovjeka i vaterpolo stručnjaka, koji je vinuo svoju državu neposredno nakon obnove do evropskog vrha.

>>> Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Zaslužio je da zlatnim slovima bude upisan u istoriju”

Porobić je svojim znanjem i snagom svoje ličnosti obogatio je vaterpolo i sport uopšte, ne samo u zajednici sa Srbijom i u nezavisnoj Crnoj Gori, već i u Rusiji, Njemačkoj i Kini, učvršćujući mostove našeg prijateljstva sa ovim velikim zemljama kako to samo sport može da čini. Perovo veliko trenersko umijeće i darovitost za rad s mladim ljudima nastavlja da živi kroz generacije sportista koje je stvorio, kroz široki trag koji je ostavio za sobom od Kotora do Pekinga.

>>> Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Učitelj života, pedagog, motivator…”

Istovremeno sa zahtjevnim trenerskim pozivom, on je i svojim društvenim aktivizmom kontinuirano doprinosio afirmaciji naše mlade države, kao što je to činio i u procesu njene obnove. Zajedno s vama Pera žale prijatelji, poznanici i brojni poklonici njegovog velikog sportskog djela u svim sredinama u kojima je radio, svi koji znaju da poštuju takve sportske i ljudske veličine.

>>> Trofejni put Porobića: Od Irske do Malage

Ja ću ga pamtiti kao čovjeka izuzetnih ljudskih kvaliteta, iskrenog prijatelja, odanog profesiji, porodici, i njegovoj Crnoj Gori. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, zaključuje se.