HRVATSKA SMJENILA GORANA PERKOVCA

Hrvati žele Vuju za selektora, alfa i omega Saveza tvrdi da od toga nema ništa

Veselin Vujović / Foto: Igor Kralj / Pixsell

Nakon 11. mjesta na nedavno završenom Evropskom rukometnom prvenstvu Hrvatska se sinoć rastala sa selektorom Goranom Perkovcem.

Smjena se dogodila putem telefonske sjednice tamošnjeg Saveza, a Upravni odbor jednoglasno je donio odluku, uz poruku da će novi selektor biti izabran narednih dana.

Tu dolazimo do Veselina Vujovića, koji godinama slovi za potencijalnog selektor ne samo Hrvatske, već i gotovo svih regionalnih selekcija kada dođe vrijeme za promjene. Tim povodom hrvatski Index sproveo je veliku anketu, pitajući javnost koga vide na klupi nacionalnog tima.

>>> VIDEO Veselin Vujović za Lob Sport: Crna Goro, od srca ti želim pobjedu, a fer-plej – baš me briga za to

Glasalo je preko 25.000 ljudi, a Vujović odnio ubjedljivu pobjedu sa 43 odsto glasova. Nakon njega Nenad Kljajić dobio je 13, a Ćavi Paskval 11 odsto. Već godinama većina hrvatskih navijača želi na mjesto selektora da vidi crnogorskog stručnjaka i nekada najboljeg rukometaša svijeta, koji je kroz dva mandata vodio Zagreb od 2014. do 2016. i potom u sezoni 2019/20.

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Istovremeno, želja rukometne javnosti teško će biti ispunjena. To je potvrdio Zoran Gobac, alfa i omega Saveza…

“U hrvatskom rukometu ima dovoljan broj stručnjaka koji mogu obavljati ulogu selektora, tako da tu nema problema. Vujovića jako cijenim kao trenera i kao čovjeka, ali hrvatska reprezentacija je jedno, a Zagreb drugo. Niko nije razgovarao sa Vujovićem oko selektorske pozicije, niti će razgovarati”, rekao je Gobac.

Slično razmišlja i nekadašnji sjajni desni bek Pero Metličić

>>> “Vujović nikada neće biti selektor”

Foto: EXPA / Pixsell

Reprezentacija, koja je dva puta bila olimpijski šampion (Atlanta 1996. i Atina 2004) te svjetski prvak 2003. u Portugalu, nema puno vremena na putu do novo selektora. Hrvatska tokom marta u Hanoveru čeka turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Igraće sa domaćinom Njemačkom, Austrijom i Alžirom, a dvije prvoplasirane selekcije izboriće nastup u “gradu svjetlosti”.

>>> “Nisam za Srbiju rekao “mi”, Crnogorac sam i s ponosom nosim svoje porijeklo”

Navijači tamo žele da vide Vuju, a Savez očigledno ima druge planove. Biće svakako zanimljivo za koje će se rješenje HRS na kraju odlučiti. Eventualno propuštanje Olimpijskih igara bio bi ogroman udarac za reprezentaciju koja je prehodnim uspjesima visoko podigla ljestvicu očekivanja na svakom mogućem takmičenju.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare