PERO MILOŠEVIĆ ZA LOB SPORT

“Uspješan treći mandat i džentlmenski rastanak – želim svu sreću mom Lovćenu”

Pero Milošević / Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Nakon osam mjeseci završen je treći trenerski mandat Pera Miloševića u Lovćenu, o čemu je Lob Sport premijerno obavijestio crnogorsku javnost.

>>> Pero Milošević nije više trener Lovćena, poznat najozbiljniji kandidat za nasljednika

Period pun izazova, kako evropskih i domaćih, tako i organizacionih i taktičkih, završen je sporazumnim raskidom saradnje, iako je legendarni crnogorski trener imao ugovor i za sljedeću godinu.

Tim povodom porazgovarali smo sa Miloševićem, koji bez sumnje nosi epitet najvećeg trenera kojeg je cetinjski klub ikad imao, budući da su gotovo svi istorijski uspjesi Lovćena vezani upravo za njega.

“Nakon razmišljanja najprije sam se čuo sa predsjednikom kluba Vidom Đakonovićem. Potom smo se našli i brzo dogovorili sporazumni raskid saradnje. Iako sam imao ugovor do sljedeće godine, pronašli smo rješenje i na jedan prijateljski, profesionalni i džentlmenski način postigli dogovor”, naglašava Milošević u razgovoru za Lob Sport.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Njegov nasljednik na klupi trebao bi da bude dosadašnji pomoćnik i selektor kadetske selekcije Crne Gore Filip Popović.

“Pozdravio sam se sa momcima, Filipom i poželio im svu moguću sreću jer je Lovćen moj klub. Imao sam lijepu saradnju sa predsjednikom Đakonovićem, sportskim direktorom Vukom Latkovićem, pomoćnikom Filipom, sekretarom Ratkom Markovićem… Imam puno poštovanje prema svima”, ističe iskusni strateg.

>>> Popović novi selektor kadetske selekcije: “Izuzetna čast, kvalitetnim radom nastaviti napredak”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Nakon slavnih skalpova Portland San Antonija i Kila te osvojenog petog evropskog mjesta početkom ovog vijeka, u drugom mandatu Miliošević je s velikim uspjehom vodio Lovćen u SEHA ligi. Naravno, ni domaći trofeja, kao ni oni u nekadašnjoj državi, nisu izostali.

Ovog puta Lovćen se dostojno predstavio u EHF Evropskoj ligi, gdje je spram sebe imao finansijski i igrački puno jače suparnike. Sa druge strane, svih devet pobjeda upisano je u domaćem prvenstvu, a trijumfi su često bili veoma ubjedljivi za prvo mjesto na tabeli.

“Nikad srećniji nisam bio nego kada sam treći put došao u Lovćen. Zapeli smo, radili naporno i krenuli da stvaramo. Svi su igrači dobijali šansu, u prvenstvu smo bili ubjedljivi i, po meni, fantastično igrali u Evropi. Tek ćemo za nekoliko godina biti svjesni da smo igrali sa gigantima, čiji su budžeti višestruko veći od budžeta Lovćena. Osim u Flensburgu na kraju, u svakoj utakmici smo makar poluvrijeme bili odlični, a kod kuće sa Kadeten Šafhauzenom i Elverumom igrali na jednu loptu. Mišljenja sam da smo u tim utakmicama zaslužili makar bod, ako ne i da pobijedimo, što bi bio fenomenalan uspjeh”, rezimira Milošević.

>>> “Onaj moj Lovćen je trebao da igra polufinale Lige šampiona”

Foto: EHF

Nakon više od dvije decenije Lovćen je igrao grupnu fazu evropskog klupskog takmičenja. Utisak je da se u jednoj od najjačih grupa takmičenja izvukao maksimum.

“Lovćen dugo nije igrao na tom nivou. Pojedini igrači morali su da steknu iskustvo u jednom takvom takmičenju, što je jako važno za razvoj tima. Rekao sam i momcima na oproštaju – bilo je odlično. Jako sam zadovoljan kako smo se predstavili u Evropi”, jasan je prvi selektor Crne Gore, koji je prvu nacionalnu selekciju u svim sportovima odveo na jedno veliko takmičenje – Evropsko prvenstvo u Norveškoj 2008. godine.

“Kada se sve sabere, mislim da je ovo bio uspješan period. Puno respekta i svu sreću želim mom klubu, u kojem sam započeo svoju igračku karijeru, a potom se tri puta vraćao i kao trener. Naravno, nije svejedno. Vjerovao sam da ćemo ostati zajedno makar do juna. Međutim, vjerujem da je ovakav epilog najbolji za sve”, poručuje cetinjski strateg.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Milošević želi sada da napuni baterije i onda se kroz neko vrijeme vrati rukometu, kojem je posvetio cijeli svoj život.

“Sada ću se malo odmoriti, a onda ćemo da vidimo. Imao sam neke ponude u decembru, ali tada nisam razmišljao u tom pravcu. Najprije odmor, a onda možda od juna možda budem radio u jednom klubu koji me mnogo želi”, zaključuje zaštitni znak Lovćena i crnogorskog rukometa.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare