HRVAT PODNIO OSTAVKU

Vlado Šola više nije selektor Crne Gore

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Veliki neuspjeh doživjeli su rukometaši Crne Gore u baražu za Svjetsko prvenstvo. Italija je eliminisala Lavove tako što ih je dva puta pobijedila. Prvo u Konversanu 32:26, a potom i u Podgorici sa 34:32.

>>> Umjesto Azura u grotlu Morače izgorjeli Lavovi, Crna Gora bez Mundijala

>>> “Razočarani smo, morali smo da dobijemo obje utakmice”

>>> “Do sada smo se provlačili, ali danas nismo uspjeli, Italija nas nadigrala”

>>> “Iznevjerili smo navijače, Italija je više željela pobjedu”

Nakon večerašnjeg okršaja u Podgorici publika je u Sportskom centru Morača porukom “Šola odlazi” jasno pokazala koga smatra krivcem za ovakav fijasko Lavova.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Razočarani Vlado Šola odmahivao je glavom, a na pres konferenciji je preuzeo odgovornost i podnio ostavku.

“Igračima čestitam na svemu što su uradili do sada. U životu se dešavaju uspjesi i neuspjesi, ovo je jedan takav i ja preuzimam odgovornost za sve. Ne želim ništa ni loše ni dobro govoriti ka igračima, posebno ko je igrao dobro ko je igrao loše, za što je bilo loše kriv sam ja. Podnosim odmah ostavku, žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori. Zahvalio bih se Rukometnom savezu Crne Gore na prilici koju su mi pružili imali smo taj dobar period na Evropskom prvenstvu. Zahvaljujem se i svojim igračima.”, rekao je Šola na pres konferenciji.

Kratko je prokomentarisao i dvomeč sa Azurima.

“Jednostavno Italija nas je nadigrala u oba meča. Bili su kvaliteniji i u odbrani i napadu. Ukazivali smo na sve što Italijani rade, ali jednostavno nismo imali odgovor na njihovu igru, slabo smo otvorili meč, što je njima dodatno dalo sigurno, ali… Ne bih o razlozima, jer bi ispalo da se pravdam, a to ne želim. Kažem, nadigrani smo”

Sa Šolom na klupi u devet zvaničnih utakmica Crna Gora je upisala tek dvije pobjede i to nad Srbijom i Kosovom te čak sedam poraza.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare